הפרת הסדרי ראיה - דיני משפחה

  • הפרת הסדרי ראיה ואיום בהקטנת המזונות
    שירה | 18/02/2009 11:27

    הייתי רוצה לדעת אם אפנה לבית משפט על הפרת הסדרי הראיה מצד האב האם אוכל לבקש הגדלת מזונות מאחר והאב בזמן האחרון אינו לוקח את הילדים בשבתות ובקושי באמצע השבוע בכל מיני טענות שונות, ובנוסף לוקח את הבן הגדול ואת הבן הקטן בקושי לוקח בשישי שבת אף פעם הבן הקטן לא ישן אצלו מאחר והוא מתרץ תרוצים ללא הפסקה מדוע לא יכול לקחת אותו ונותן לו יחס שאינו שווה לאחיו הגדול ידוע לי שבית משפט לא מכבד יחס של אב שמעדיף את אחד הילדים על פני השני האם אני צודקת?, בנוסף לאחר שפניתי להוצאה לפועל על הוצאות שאינו משלם מאיים האב שהוא יוריד את המזונות מאחר וטוען שיש לו צמצומים בעבודה והמשכורת ירדה איני מאמינה לו כי אם הוא יכל לקחת עו"ד להגשת תגובה להוצל"פ מראה שאין לו חוסר בכספים ואת זה אני גם יודעת שאינו מסכן כמו שהוא טוען איך אני אמורה להתנהג אם מצד אחד טוען שהמשכורת הוקטנה לו ומצד שני אני רוצה לדרוש הוצאות על כל הימים שאינו לוקח את ילדיו ובכך נגרמות לי הוצאות כספיות נוספות אבקש את תשובתכם תודה

    • הפרת הסדרי ראיה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 18/02/2009 19:19

      שירה שלום, אי קיום הסדרי ראיה כסדרם מהווה עילה לגיטימית ביותר להגשת תביעה להגדלת המזונות. במסגרת כתב ההגנה יהא על בעלך להמציא 12 תלושי שכר אחרונים, ואז תוכלי לראות האם יש אמת בטענתו כי משכורתו ירדה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים

      • תודה על התשובה
        שירה | 18/02/2009 20:19

        אבל האב אינו בעלי הוא הגרוש שלי ולמה שהוא יתן לי 12 תלושים לשם כך אני צריכה לפתוח תביעה נגדו בבית משפט לעניני משפחה,והוא פנה להוצל"פ בפניה ואיום נגדי שאם לא אציג בפניו חשבוניות וקבלות על הוצאות הגנים מה שלא ביקש עד היום הוא יפסיק לשלם לי הוצאות על גנים וכל זאת עד לתאריך בחודש הבא איני חושבת שזה מעניין את ההוצל"פ שצריך להציג זאת איני יודעת איך להתייחס לכך בסך הכל ביקשתי ממנו את ההוצאות הנלוות למזונות שאינו שילם עד היום ולפי מה שכותבת העו"ד שלו שיש התישנות על המסמכים מעל שנה או שלא טופלו במשך שנתיים האם זה נכון אבקש לקבל את תשובתך תודה

        • הוצל"פ - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 19/02/2009 11:11

          שירה שלום, אדם שמבקש הקטנת מזונות, צריך לעשות זאת באמצעות תביעה לביהמ"ש, במסגרתה עליו להוכיח את יכולתו הכלכלית וחובה עליו להמציא 12 תלושים אחרונים. לכן, אם יתבע הקטנה - תדעי האם יש אמת בטענותיו. בעניין הוצל"פ - זכותו של נתבע להשתתפות בהוצאות לדרוש לראות קבלות המוכיחות שהתשלום אכן בוצע. לגבי טענת ההתישנות - פתיחת תיק ביחס לחוב של יותר משנתיים אחרונה, עלולה להתקל בבעיה הנובעת מהוראת אחד מהחוקים הנוגעים לתשלום מזונות. ניתן להתגבר על כך אולם לשם כך את זקוקה לסיוע עו"ד. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים