הפרת הסכם

  • רכוש משותף
    יפית | 16/02/2009 13:02

    אחי התגרש ויש לו 2 ילדים קטינים. בפס"ד לחלוקת רכוש הוא וויתר על הבית לגרושתו והיא אף תישא במשכנתא וחובות המשכנתא מהעבר. נכון לעכשיו עדיין קיימים לאחי חובות בהוצל"פ של המשכנתא והגרושה לא טרחה להעביר את הבית והחובות על שמה יתרה על כך היא משכירה את הבית ולא נותנת לאחי חצי מהסכום (היות והבית עדיין על שמו למרות שיש פס"ד להסכם רכוש) האם הוא אכן זכאי לחצי שכירות על הבית שעדיין רשום ע"ש אחי וגרושתו? ואם כן איך הוא יכול לתבוע אותה?

    • הפרת הסכם
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 16/02/2009 20:43

      באם עפ"י ההסכם גרושתו אמורה להעביר את המשכנתא על שמה ניתן לכפותה לעשות זאת באמצעות פניה לביהמ"ש או ביה"ד (הערכאה שאישרה את הסכם הגירושין בין הצדדים). לגבי השכ"ד, באם מאיזו עילה שהיא יוחלט כי אינה צריכה להעביר את המשכנתא וגם את הדירה על שמה אזי בהחלט מגיע לו מחצית מהשכירות אולם אם עפ"י ההסכם גרושתו אמורה לקבל הן את הדירה והן את המשכנתא הרובצת על הדירה הרי שאין לו זכות בשכ"ד.

    • חובות וחלוקת רכוש - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/02/2009 21:46

      יפית שלום, כפי שנעניית בעבר, הגרושה אינה יכולה ליהנות מכל העולמות - להשאיר מצב בו יידרש אחיך לשלם חובות בגין המשכנתא, למרות הוראות ההסכם, ומנגד ליהנות לבדה מפירות הנכס. עומדות בפני אחיך מספר אפשרויות כדי להגן על זכויותיו, אולם הדבר תלוי במספר נתונים ספציפיים למקרה שלו, ולכן מומלץ כי יפנה ליעוץ משפטי. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים