יורשת במשותף - ו שכ"ד

  • "פיליפינית"
    פריירית | 16/02/2009 01:25

    ירשתי 3/4 דירה ואחי 1/4 אני גרתי הרבה שנים עם אימי וטיפלתי בה עכשיו אחי רוצה שכר דירה עד שאתן לו את חלקו אין לי עבודה ואין לי כסף מה עוד שידוע לע שאימי לא ידעה על החוק השה ולא מאמינה שהייתה גורמת לי לנזק כזה האם אני גם יכולה לבקש ממנו מחצית מתשלום עבור "פיליפינית" שחסכתי לו? וחלק מההשקעות שאני השקעתי בדירה?

    • יורשת במשותף - ו שכ"ד
      ס. עו"ד מתחילה | 16/02/2009 09:31

      שלום רב, לא ברור משאלתך האם אחיך שירש איתך את בית האם (בחלקים לא שווים) דורש ממך שכ"ד עקב השימוש שעשית בה בתקופה שגרת עם אימך או לאחר פטירתה? בתקופה שגרת עם אימך וסייעת לה, עוד לא היתה לו זכות כלשהי בנכס ולכן עבור תקופה זו לכאורה אין בסיס לדרישתו. בתקופה, אם אכן כך קרה, שגרת בבית הירושה לאחר פטירת האם, יש לאחיך עילה לדרישה בגין היותו יורש שותף בדירה. כמובן שהדרישה שלו צריכה להיות בהתאם לחלקו היחסי בנכס (רק 1/4). יש מספר פתרונות למחלוקת זו, שהיא נפוצה בין יורשים, הפשוטה, למכור את הנכס. וכל יורש מקבל את חלקו מהתמורה לפי הירושה. או אז צריך לעשות חישובי מס וכו'. שיטה אחרת, לערוך הסכם שיתוף בו יובהרו זכויות הדיור שלך בדירה תמורת תשלום רבע משכ"ד לאחיך. בהצלחה.

    • אם שבחת את הנכס את יכולה לדרוש השבה
      ש | 16/02/2009 10:09

      אם שבחת את הנכס ואם את סבורה כי אימך חייבת לך בגין טיפול את זכאית לבקש זאת מהעזבון,זיכרי כי עזבון מבטא רצון של מנוח ולא פרעון חובות אם כי במידה וקיימים חובות יש לנקותם מהעזבון בטרם החלוקה.

    • עוד פתרונות
      סתם אחת | 16/02/2009 14:43

      1. כדי לפתור את הבעיה לצמיתות - את יכולה לבקש ממנו לרכוש את הרבע שלו (כמובן לפי 1/4 ממחיר השוק) או לחילופין למכור את חלקך לאחיך. ויהי כי טוב. 2. יכול להיות, אך אינני בטוחה שזה "תופס" משפטית, שאת יכולה לטעון בנוסף כמובן, שכל השנים בהם הקדשת את עצמך ואת חייך לסעוד את האם "חסכת" לו X ש"ח שבהם היה צריך לחלוק איתך עבור הטיפול באם. אותו חיסכון יבוא בחשבון שכ"ד שהוא מבקש עתה. אם תעשי זאת, תצטרכי לעגן זאת בהסכם בינכם. כך שתקופה מסוימת לא תשלמי לו כלל ראת בע מהשכירות שמגיעה לו מאחרי הפטירה. ורק כעבור אותה תקופה תתחילי לשלם לו רבע משכ"ד. את לא פריירית את פשוט הגונה ובת מסורה. יש פתרונות לכל מצב.

    • שותפות בדירת ירושה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 16/02/2009 21:33

      שלום רב, בעקרון, כל התשובות שקיבלת, למעט עניין קיזוז עלות תאורטית של פיליפינית, משכה"ד שדורש אחיך, נכונות. עליך לבחון האם ביכולתך, מבחינה הכלכלית, לרכוש את חלקו של אחיך או לחילופין לשלם לו רבע משכ"ד ראוי עבור הדירה בה מדובר. מנגד תוכלי בין השאר לדרוש ממנו לפצותך ברבע מההשקעה שהביאה להשבחת הנכס, ממנה גם הוא נהנה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים