הסכם ממון

  • הסכם ממון
    דפנה | 15/02/2009 14:17

    היי. אנחנו הולכים להתחתן. בעלי לעתיד מגיע עם דירה משלו, שנרכשה בכספי המשפחה. הוא ביקש לערוך הסכם ממון באופן כללי המסדיר ענייני רכוש במצב של פרידה במידה ותהיה בהמשך. אולי אני רומנטיקנית ולא מציאותית, אבל אני עדיין מהדור הישן שגורס שהסדרה מדוקדקת של כל אלה פוגעת בתחושה שלי לגבי הקשר. אני מאמינה שאף אחד לא יכול לכמת את גידול הילדים, את המאמץ הלא כספי שמושקע בתא המשפחתי או פשוט כמה נשבר לי הלב'. בכל אלה יש סיכון שעבורי הוא אקוטי כמו בתחומים חומריים. בכל אופן, הצעתי לו בלב שלם לחתום על ויתור מוחלט לגבי כל זכות על דירתו שנרכשה בכספי המשפחה. לאן אני פונה? האם זה נקרא הסכם ממון או הסכם ספציפי יותר? תודה על הקריאה, אודה לתשובתכם

    • הסכם ממון
      עו"ד מ. שיפמן | 15/02/2009 19:19

      שלום רב הסכם ממון בא למנוע מחלוקות עתידיות ולכן ככלל ההצעה היא לעגן בהסכם את היחסים ביניכם. הדברים נכונים שבעתיים כשמדובר במערכת יחסים שניה כשכל אחד מגיע עם רכוש כזה או אחר ולא מעונין שהצד השני יקבל במקרה פרידה חלק מרכוש זה. כמו"כ הסכם ממון חייב לקבל תוקף של פס"ד מבימ"ש או לפחות אישור נוטריוני אם טרם נישאתם ואם לא עשיתם זאת הרי אין תוקף להסכם כזה. לגבי ענין הניסוח (ויתור כפי שהגדרת זאת) הרי שבכל זאת הייתי מציע לערוך הסכם מסודר ולא משהו שהמשמעות שלו לא תהיה ברורה לאף אחד ואף יכול לגרום לקשיים גדולים יותר. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר