אי המצאת צוואה לרשם מהווה עבירה

  • צו ירושה
    גיל זאב | 15/02/2009 09:16

    אשתו של הבן שלי נפטרה לפני שבועיים. הוריה הראו לבן שלי בקשה בכתב היד של אשתו שמוריש את מחצית הדירה לשני הילדים שהם עדיין קטנים. הורים של אשתו לוחצים על הבן שלי להגיש צו ירושה חוקי לגבי הדירה. האם משמעות שדירה זו חייבת להימכר בהגיעו הילדים לגיל 21 ? והאם הבן שלי חייב לעשות את צו הירושה עכשיו או שניתן לדחות זאת לעוד שנה ?

    • אי המצאת צוואה לרשם מהווה עבירה
      שקד | 15/02/2009 10:07

      יש להגיש לרשם לענייני ירושה עם בקשה לצו ירושה,אין חובה למכור את הדירה נתן להשכיר אותה ואת הפירות לשמור לילדים עד גיל שמונה עשרה

    • צו קיום צוואה
      עו"ד מ. שיפמן | 15/02/2009 19:43

      שלום רב אם המסמך מהווה צוואה ע"פ דין הרי שיש להגיש בקשה לצו קיום צוואה ולפעול לפי מה שכתוב בצוואה. אין חובה למכור את הדירה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר