מה יחס הקירה שלך לנושא, מה הבעיה

  • שאלה חשובה
    מתמחה | 14/02/2009 22:39

    שאלה חשובה לי באמת שנשאלתי עליה : 2 בני הזוג נפטרו יחד בתאונה, מה קורה עכשיו? מה עליי לעשות? ולמה זה חשוב... תודה למלומד שיענה לי

    • מה יחס הקירה שלך לנושא, מה הבעיה  לת
      שקד | 15/02/2009 10:08

      • לשקד או למישהו שיכול לענות
        מתמחה | 15/02/2009 12:09

        זוהי שאלה שנשאלתי במסגרת עבודתי כמתמחה ולכן ביקשתי עזרה. ושוב השאלה מופנית למי שיודע לענות: הסיטואציה: בני זוג נפטרו יחדיו בתאונה. מה כעת? מה עליי לעשות מכאן? ומה החשיבות שנהרגו יחדיו? ושוב תודה למלומד שיענה לי נכונה

        • אתה מתכוון לעזבון
          שקד | 15/02/2009 13:28

          אז ככה בוא נחשוב בהיגיון, הרכוש צריך לעבור לבן הזוג הנותר היות ולא היה למי להעביר כיוון ששניהם נפטרו יחד, רכום עובר למשפחות הצדדים שווה בשווה,לו היו להם ילדים היה הולך העזבון לילדים ,אם אין ילדים והרכוש לא עבר מבעל לאישה או מאישה לבעל, היות והם נפטרו יחד בתאונה, ילך חצי מהרכוש ליורשים על פי דין מצד מטעם כל צד, זה נראה לי ההיגיון המשפטי, האם זה מספק אותך

        • בני זוג שנהרגו בתאונה
          ס | 15/02/2009 19:06

          מלבד שאלת הירושה, יש את תביעת הנזיקין בגין התאונה (תאונת דרכים). אם אכן מדובר בתאונת דרכים צריך לבדוק בפלת"ד מיהם היורשים הזכאים לתבוע תביעה זו נגד חברת הביטוח..

        • בני זוג שנהרגו בתאונה - קצבת שאירים
          ס | 15/02/2009 19:08

          כמו כן, תביעת היורשים או התלויים בכל התבעות מול הביטוח הלאומי. למשל, קצבת שאירים. הוצאות קבורה האם נהרגו בדרכם לעבודה, תביעת נפגעי עבודה. לשאלתך צדדים רבים ועליך לבחון את כל ההיבטים.

    • בני זוג שנרגו בת"ד- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 15/02/2009 19:49

      שלום רב בהקשר של דיני משפחה כמובן שעליך לפעול להוצאת צו ירושה/קיום צוואה ולדאוג לקטינים במידה ויש כאלו (ילדי הנפטרים) בדרך של מינוי אפוטרופוס. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר