צוואה

  • צוואה
    רינת הכהן | 28/01/2009 11:54

    שלום רב, אני מעוניינת לערוך צוואה בה אוריש את כל רכושי לאחר מותי לשלושת אחייני בלבד. כיום שלושם עדיין קטינים. האם קיימת אפשרות לרשום בצוואה כי רק בהגיע האחיין השלישי לגיל 18, יוכלו כל אחייני לממש את הצוואה? העניין הוא שלאחר 120 שלי, אינני מעוניינת שההורים של האחיינים שלי יירשו במקומם. אודה על תשובתכם המקצועית. רינת.

    • צוואה
      עודד דרדיקמן | 28/01/2009 12:01

      רינה שלום, ראשית אכן ביכולתך לצוות כך, כמו כן ישנה אפשרות של הקמת נאמנות עבור נכדייך אשר תטפל בחלוקת הכסף בבוא היום בהתאם להוראות אשר יושארו על ידיך לנאמן.

      • תגובה
        רינת הכהן | 28/01/2009 12:14

        את מי אני יכולה למנות כנאמן? האם עו"ד שיערוך לי את הצוואה, יוכל להתמנות כנאמן על ידי במקרה הזה או שיש ניגוד כלשהו?

        • תגובה
          עודד דרדיקמן | 28/01/2009 12:22

          נאמן בהתאם לחוק הנאמנות יכול להיות כל אדם כשיר דהיינו אין חובה שאותו אדם יהיה עו"ד במקצועו אך כמובן בבחירת נאמן יש לבחור אדם אשר ידוע לך בבירור כי ידאג לאינטרסים בהם את מעוניינת. יובהר כי ישנה דרך חוקית למינוי נאמן והעברת הנכסים לנאמנות. לעניין ניגוד העניינים אינני רואה ניגוד בין עריכת הצוואה לבין הקמת הנאמנות ושימוש כנאמן.

          • זהירות מנאמנות
            ש | 28/01/2009 14:55

            סבא שלי רשם נכס על שם נאמן ציבורי בנאמנות לטובתי,נאלצתי לנהל מאבק ציבורי ומשפטי נגד הנאמן שטען לבעלות ולי לא היה הוכחות חותכות למזלי,זה קרה לפני בחירות ופרסומת מסוג זה לא הייתה עוזרת לגוף הציבורי, לדעתי יש להכין צוואה על פי חוק הירושה ולהורות את רצונך...בו זמנית להפקיד נאמן שיודיע למוטבים ....

    • תנאים בצוואה
      עו"ד מ. שיפמן | 28/01/2009 18:01

      שלום רב אין בעיה להוריש לקטינים, גם להם מותר לרשת ע"פ החוק ואינך חייבת לציין שהאחרון יגיע ל- 18. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר