חלוקת רכוש- דיני משפחה

  • דחוף - חלוקת רכוש לאחר גירושין
    גלית | 18/01/2009 14:57

    חברתי רוצה להתגרש. היא נשואה שלוש שנים. לאחר הנישואים היא ובעלה רכשו דירה הרשומה על שמם. היא הגיע הלנישואין ללא כסף ורכוש. עבדה בעסק המשותף 3 שנים. שאלתי : האם היא תקבל חצי משוויה של הדירה? האם לפרק הזמן של הנישואים יכולה להיות השפעה בחלוקת הרכוש המשותף. אין להם ילדים משותפים. תודה

    • חלוקת רכוש- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 18/01/2009 22:44

      שלום רב בענייני מקרקעין יש משמעות רבה לרישום, כלומר אם היר רשומה כבעלת 1/2 מהזכויות אזי היא תקבל מחצית משווי הדירה (לאחר קיזוז משכנתא/הלוואות וכיו"ב). לענין יתר הרכוש יש משמעות לפרק הזמן שהיו נשואים והחלוקה תהיה לפי משך זמן זה (3 שנים במקרה שלהם) ובדר"כ כשיש מחלוקות לענין הסכומים ניתן לפנות לאקטואר שיקבע את הסכומים. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר הערת מערכת:לקריאה נוספת: רישום מקרקעין

      • תודה רבה  לת
        גלית | 19/01/2009 08:52