לצערנו לא ניתן להתייחס לשאלות מן הסוג הזה במסגרת הפורום

  • עיצה דחופה לפני דיון
    א א | 18/01/2009 08:24

    שלום רב מומחה רפואי שמונה על ידי בית המשפט הגיש את חוות דעתו , הוא הסתמך בחוות דעתו רבות על חוות דעת מעובדות סוציאליות ופיזיוטרפיסטית, אפילו ציין כי העובדת הסוציאלית עצמה מסתמכת בדוח שמסרה על עדות שמיעה של צד ג'. מכל מקום השאלה הייתה לגבי מצבו הקוגניטיבי והפיסי של המנוח, במועד הנחזה להיות מועד קיום הצוואה שלקיומה אני מתנגד. גרפולוג ומומחה לדיו בודקים את הצוואה כייון שאני מתנגד למסמך הנחזה להיות צוואה , אותו מבקש הצד שכנגד לקיים. הצד שכנגד שיגר למומחה הרפואי חומרים שאינם רפואיים כדי להשפיע עליו ולכוון אותו למועד שהוא טוען כמועד קיום הצוואה דבר השנוי במחלוקת, לדאבוני המומחה כן יתייחס לחומר הלא רפואי ולמועד הנחזה להיות מועד קיום הצוואה, כך שההתדרדרות הפיזית והקוגניטיבית של המנוח מתחילים את עוגן עקומת ההתדרדרות במועד זה, למרות שטרם מועד זה ,שנים קודם היו למנוח שני אירועי מוח והוא היה מוגבל לחלוטין ביד ימין וחולה פרקינסון ומחלת מוח ניוונית, בסמוך למועד הנחזה כריום הצוואה אושפז המנוח בבלינסון במחלקת עצבים כאשר מדובר שם על לזיה מוחית...כל זה לא נכנס לדוח המומחה הרפואי, וחומר רב כנראה לא עמד בפניו. אך גם ככה המומחה לא קבע כי המנוח היה כשיר לצוות אלא אמר שחסר חומר ולכן לא ניתן להסיק העקיפין ולא ישירות כי המנוח לא היה כשיר לצוות. האם עלי להגיש בקשה לתיקון חוות דעת רפואית ו\או השלמת חוות הדעת הרפואית ו\או ניטרול השפעה בלתי הוגנת ו\או להגיש חוות דעת נגדית ולחקור את המומחה הרפואי. חודגש כי ההתנגדות של אינה רק על מצב רפואי אלא ישנם פגמים רבים בנוסח צוואה לרבות סדר החתימה של העדים בצוואה, עורך דין ונוטוריון ערך את הצוואה בעדים וחתם עליה כעד ולא כנוטוריון, העד השני בצוואה הינה פקידתו, המנוח היה זה שחתם אחרון [בדיו כחול שעולה על חתימת העדים,,,האם לזאת יקרה עדי שקר?- המעניין הוא כי צוואה זהה הופקדה אצל רשם הצוואות, המנוח חתם כביכול על אותו נוסח ,על אותה צוואה בעדים,באותו יום פעמים, בשני הפעמים החתימה של המנוח בכחול עולה על החתימה בשחור של העדים, המנוח היה אדם אמיד ביותר , ולו כמה יורשים על פי דין , הצוואה מנדה את כל יורשיו ,ללא סיבה נראית לעין כאשר לא נראה בצוואה מודעות של המנוח להיקף רכושו הרב ולא מודעות ליורשיו על פי דין, מדובר במיליוני דולרים, וראה זה פלא במשפט אחד נאמר אני מצווה את כל רכושי ל''בת דודה רחוקה'' ותו לא. אם לא די שהצוואה שוללת את היורשים על פי דין . יש סעיף בצוואה בו כביכול המנוח שולל מעצמו את הזכות לשנות את צוואתו בצוואה בפני רשות או צוואה בעל פה,,כביכול המנוח שומר לעצמו את הזכות לשנות את המסמך הנחזה להיות הצוואה, רק בצוואה בעדים או בכתב,,כאשר המנוח לא היה יכול לכתוב כלל, לצערי אני יורש על פי דין אולם מבקשת קיום הצוואה, השתלטה על המנוח בהיותו חסר ישע ושיכנה אותו בנופשון לאורך שנים מאז המועד הנחזה להיות מועד קיום הצוואה ועד שהצ לחתי לערב את הפיקוח על המעונות, שפסקו בו ביום להעביר את דודי למחלקה הסיעודית ,,,מדוח המומחה הרפואי עולה כי כל אותם שנים שהיה דודי המנוח בנופשון ,,היה זקוק לטיפול סיעודי דחוף והיה אז תשוש נפש וחסר ישע, בשעה שהמנוח היה חסר ישע וזאת על פי חוות הדעת המומחה מבקשת קיום הצוואה החתימה את המנוח על יפוי כוח נוטוריוני וחיסלה חלק ניכר מהוהו, היא נכנסה כשותפה לחשבונות הבנק שלו והעבירה את אחד החשבונות לעירה ולמקום מגוריה, כל זאת כשהמנוח חסר ישע. הנופשון מצידו גירש את בני המשפחה, מוקלט, וכתוב , וטען [יש הקלטה] כי המנוח כשיר ואין לו פרקינסון או כל מחלה דימנטית אחרת, היום מהדוח הרפואי עולה כי בכל אותה עת היה המנוח דימנטי סנילי. הסיפור הוא מזעזע ,אגב מבצעת השוד הינה שליחת ציבור, יש לי קדם דיון מחרתיים בבקשה למתן הוראות למומחה הרפואי , בשתי בקשות שהגשתי אחת שמבקשת קיום הצוואה תתן דוחות כדין לכל אותן שנים בהן שימשה למנוח כאפוטרופוס למעשה, כמו כן ביקשתי חשיפת מידע לגרפולוג ולמומחה הרפואי, וכן בקשתי לצרף תיק עזבונות אחר שבו כביכול הדודה של מבקשת הצוואה מורישה לה דירה שלא הייתה שייכת לה כלל אלא לדודו של המנוח , בו למנוח היה חלק כיורש על פי דין. על שלושת הבקשות האחרונות ,ניסו להפעיל עלי לחץ למחוק אותן בהסכמה ללא צו להוצאות וסירבתי, לאחר סירובי נעלם תיק העזבונות אותו בקשתי לצרף מתיק בימ''ש [בו 100 עמודים] התלוננתי לשופט והוא קבע לקדם דיון, בו זמנית ניתנה חוות הדעת הרפואית , ואז פנה הצד שכנגד בבקשה דחופה שהפקדת ערובה, הרשמת קבעה לדיון את הבקשה שעתיים וחצי לפני הקדם דיון בבקשות שהגשתי, אודה ליעוץ בנדון בברכה

    • לצערנו לא ניתן להתייחס לשאלות מן הסוג הזה במסגרת הפורום  לת
      עו"ד מ. שיפמן | 18/01/2009 21:15

      • האם לפנות ליעוץ אישי או לפרק  לת
        א א | 18/01/2009 21:56

        • מומלץ לפנות ליעוץ אישי  לת
          עו"ד מיקי חשמונאי | 19/01/2009 17:57