תשובה

  • שלילת אפוטרופסות
    מיכל | 10/01/2009 14:30

    לאור סירוב ממושך של האב לאשר ביצוע אבחון וקבלת טיפול לביתי (בת 12) למרות שביה"ס המליץ על כך, האם ניתן לשלול אפוטרופסות של האב? בכדי לקדם ביצוע אבחון וטיפול מתאים (ככל הנראה בעיית קשב וריכוז). איזה הליך משפטי יש לעבור והאם ניתן לעשות זאת בפניה ישירה לביהמ"ש או שרק באמצעות עו"ד. מה משך התהליך? תודה.

    • תשובה
      עו"ד אורי גלזן | 10/01/2009 18:00

      בית המשפט אינו שולל מאב אפוטרופסות כעניין שבשגרה. דרושה חוסר כשירות של האב או התנהגות קיצונית מצידו על מנת שתשלל אפוטרופסותו על הילדה. על כן, במסגרת הנתונים שבשאלתך, בית המשפט לא ישלול לאב את אפוטרופסותו. אולם, ניתן לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה שימנה מומחה לשם בדיקת הילדה ואיבחונה. כן ניתן לבקש כי הטיפול יינתן בהסכמת האם בלבד (כמובן לאחר שימונה מומחה ותיבדק הנחיצות של הטיפול). לדעתי, בענייני ילדים יש למצות כל אפשרות של הידברות טרם פנייה לערכאות. בעניין זה יש לשאול מדוע האב מסרב לאיבחון? האם הסיבה כלכלית? האם הוא סבור כי לילדה אין בעיה? האם האב שוחח עם גורמים בבית הספר? על כן, המלצתי היא כי תשוחחי פעם נוספת עם האב, אולי הפעם עם גורם מקצועי דוגמת יועץ/יועצת בית הספר, על מנת שהאב ישתכנע שטובת הילדה דורשת כי תאובחן. בהצלחה.

    • ביצוע אבחון וקבלת טיפול - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 10/01/2009 22:59

      מיכל שלום, סרוב לבצע אבחון ו/או סרוב למתן טיפול אינם מצדיקים שלילת אפוטרופסות, אולם מצדיקים בהחלט פניה לביהמ"ש, בבקשה שיורה לגורם המתאים לבצע את האבחון ולאפשר את קבלת הטיפול. יש סיכוי סביר שלאחר הגשת התובענה, יבקש ביהמ"ש תסקיר מפקידת הסעד, אשר תברר את נחיצות האבחון והטיפול, וכן את הסיבה לסרובו של האב. בעניין הייצוג - כל אדם יכול לפנות לביהמ"ש ללא ייצוג, אולם לא תמיד הדבר נכון, באשר חוסר מקצועיות עלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים. במקרה שלך, תוכלי להגיש בקשה בעצמך (תוך שאת מודעת ולוקחת על עצמך את האחריות לכך), אולם בהחלט יתכן שביהמ"ש ימליץ לך, בהחלטה או בדיון הראשון, למנות לעצמך עו"ד. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים