תשובה

  • קיום צאווה בבית משפט
    שי גיל | 08/01/2009 14:55

    שלום רב , אימי ואבי ז"ל חתמו ביחד על צאווה אצל אותו עו"ד נוטריון לפני למעלה מ- 7 שנים . ודרישתם זהה לחלוטין . בהתאם לצאווה הבית מחולק בין שלושה אחים שווה בשווה . ושאר הרכוש ( הכסף ) מחולק בין 8 אחים ואחיות שווה ושווה . עלי לציין שלגבי אימי ז"ל יצא צו קיום צאוואה , לגבי אבי הצאוואה בתהליך בבית משפט . הבעיה : יש לי אחות שאמורה לקבל רק רכוש נזיל ( כסף ) והיא מעוניינת לערער על הצאוואה . שאלות : האם העובדה שלגבי אימי ז"ל קיים צו קיום בצאווה ושניהם חתמו ביחד אצל אותו עו"ד , מצב זה יקשה עלייה ? האם העובדה ששבעה אחים בעד קיום צאוואת האב לא מגבילה אותה ? ושאלה נוספת חשובה- מה יהיה גורלנו כאן בבית ? אנחנו שלושה אחים שתמיד גרנו בדירה שאנחנו אמורים לרשת ? והאם העובדה שאימי רצתה שזו תהיה דירתנו בלבד , לא נותנת לנו זכות להמשיך להיות בה ? בתודה שי

    • תשובה
      עו"ד אורי גלזן | 08/01/2009 15:26

      חסרים נתונים לשם מתן תשובה לשאלתך. מהי העילה עליה מבוססת התנגדות אחותך למתן צו קיום צוואה?

      • קיום צאוואה
        שי גיל | 08/01/2009 15:50

        שלום לך ותודה על תגובה מהירה , לפני מספר חודשים היא טענתה ששמגיע לה 10% מהבית ללא נימוק ברור . וכעצת היא טוענת שהצאוואות לא חוקיות , כי אנו בבית השפענו על ההורים , ואין שיוויון בצאווה בין כל היורשים . הנימוקים שלה בכל מקרה אינן מקובלים על כל היורשים , גם אלה שלא זכו לבית חושבים שההורים נהגו נכון . בברכה שי גיל

        • התנגדות לצוואה - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 08/01/2009 17:04

          שלום רב, על פניו נראה שאחותך מחפשת "מתחת לאדמה" טיעונים אשר יביאו לפסילת הצוואה, ועפ"י דבריך, לא סביר שיעלה הדבר בידיה. מכל מקום, אם אתם מתגוררים בבית ועד שיסתיים הדיון בהתנגדות, איני רואה מצב בו תתקבל בקשה בעקבותיה יקבע ביהמ"ש כי אינכם יכולים להמשיך להתגורר בו, שכן הטיעונים המצדיקים הישארותכם בו, רבים ביותר. מומלץ כי תשקול פניה לאתר במסגרת "ייעוץ אישי" לשם מתן פרטים נוספים, כדי שיוכלו לסייע בידיך ככל האפשר. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים