תשובה

  • צוואה
    גילי | 06/01/2009 15:04

    שלום שמי גילי לפני פחות משנתים נפטר אבי אבי ערך צוואה עם אימי שאומרת שבמידה ואחד מהם ימות לפני השני הכל עובר לבן הזוג שנשאר בחיים והוא זה שיהנה ממנה עד לכתו מהעולם הזהואז הירושה תתחלק בצורה שווה בין 5 הילדים הין אני ואחיותי חוששות ש2 אחי ירמו את אמי והיא תשנה את הצוואה לטובתם ואנחנו לא נקבל כלום ברצוני לדעת אם יש אפשות כזו ואם כן מה ניתן לעשות בשביל שלא נפגע תודה גילי

    • תשובה
      עו"ד אורי גלזן | 06/01/2009 16:29

      בשנת 2005 תוקן חוק הירושה והוכנס בו סעיף הדן בצוואות הדדיות (דוגמת הצוואה של אביךז"ל ואימך). לפי החוק אם בן הזוג שנותר בחיים מבקש לשנות את צוואתו לאחר מות בן הזוג עמו ערך את הצוואות ההדדיות, אזי עליו להסתלק מכל מנה או חלק בעזבון שהוא אמור לקבל לפי הצוואה ההדדית של המצווה שמת. החלק ממנו יסתלק בן הזוג (במקרה הזה אימך) יחולק על פי דין - כלומר לפי הכללים של חוק הירושה כאשר אין צוואה.

    • המשך תשובה
      עו"ד אורי גלזן | 06/01/2009 20:28

      האמור בתשובתי כפוף לכך שהצוואות נערכו לאחר כניסת התיקון לחוק לתוקפו (1/8/05).

      • צוואה
        גילי | 06/01/2009 20:41

        תודה לתשובתך הצוואה נערכה 4/04 האם ניתן לעשות משהו או שהמקרה אבוד אמי נמצאת תחת פחד מפני אחיי ולא מוכנה להכניס אךף גורם מבחוץ נא תשובתך תודה גילי

        • צוואה
          גילי | 07/01/2009 10:38

          בשנת 2005 תוקן חוק הירושה והוכנס בו סעיף הדן בצוואות הדדיות (דוגמת הצוואה של אביךז"ל ואימך). לפי החוק אם בן הזוג שנותר בחיים מבקש לשנות את צוואתו לאחר מות בן הזוג עמו ערך את הצוואות ההדדיות, אזי עליו להסתלק מכל מנה או חלק בעזבון שהוא אמור לקבל לפי הצוואה ההדדית של המצווה שמת. החלק ממנו יסתלק בן הזוג (במקרה הזה אימך) יחולק על פי דין - כלומר לפי הכללים של חוק הירושה כאשר אין צוואה. האמור בתשובתי כפוף לכך שהצוואות נערכו לאחר כניסת התיקון לחוק לתוקפו (1/8/05). תודה לתשובתך הצוואה נערכה 4/04 האם ניתן לעשות משהו או שהמקרה אבוד אמי נמצאת תחת פחד מפני אחיי ולא מוכנה להכניס אךף גורם מבחוץ נא תשובתך תודה גילי