בן ממשיך - דיני משפחה

  • הסכם במקום צוואה
    מזל | 05/01/2009 21:46

    חמותי ערכה עם בעלי הסכם אצל עו"ד לפני כ-10 שנים שבו היא מאשרת את מינויו לבן ממשיך במושב,וכשידרש נוכל להעביר את הזכויות במשק על שמנו ,כיום לאחר מותה האם ההסכם הזה יכול להועיל לנו גם אם לא השלמנו את כל התהליכים הפרוצדוראלים למינוי בן ממשיך? ובמה זה כרוך?

    • בן ממשיך - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 06/01/2009 14:19

      מזל שלום, התשובה כללית ביותר שכן, ירושת משק במושבים סבוכה ומורכבת ומעוררת הרבה שאלות להן אין פתרונות ברורים. אם מדובר במושב עובדים בדרך כלל המשק אינו חלק מהעזבון, והשאלה למי ימסר מוכרעת על פי "חוזה משבצת" של המושב עם המנהל. כמו כן יש לדון בשאלה האם מי שיקבל את המשק צריך לפצות את שאר היורשים. סוגיית הבן הממשיך היא סוגיה שאופיינית למושבי עובדים בלבד וניתן יהיה להכנס לפרטים לגבי ההעברה לבן הממשיך, רק לאחר שיתברר מהו השלב אליו הגיע תהליך המינוי כבן ממשיך ומאיזו סיבה לא הושלם. חשוב מאוד לפנות לייעוץ בעניין זה אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני המושבים !! בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי - משרד עו"ד ומגשרים