תשובה

  • העלאת דמי המזונות
    דוד | 03/01/2009 09:01

    התגרשתי לפני כ-13 שנים. שלמתי מזונות עבור שני ילדים שהיו בחזקת אמם ואני גדלתי את ילדנו השלישי מאז היותו בן 4. לאחר שנישאתי בשנית, בני הצעיר שהיה אצל אימו בקש לעבור אלי ובית המשפט אישר זאת. הוא חי איתנו מגיל 13 וחצי ועד לפני כחודש סך הכל כשנתיים והחליט לחזור אל אימו לאחר שסירב לקבל את סמכותי ובמקום להשקיע בלימודים העדיף לעבוד עם אמו או בן זוגה בעסקים הפרטיים שלהם.לפני כשנה וחצי נולדה לי בת נוספת. אני רוצה לשלם מזונות עבורו כפי ששילמתי לפני שהבן עבר אלי 1,050 ש"ח אך הבנתי שגרושתי תגיש תביעה להעלאת המזונות. אני שכיר ומרויח כ-6000 ש"ח בחודש. כמה עלי לשלם?

    • תשובה
      עורך דין אורי גלזן | 03/01/2009 18:08

      אם סכום המזונות נקבע בפסק דין או בהסכם שאושר וקיבל תוקף של פסק דין, אזי עלייך לשלם את הסכום שנקבע כשהוא צמוד למדד. תביעה האישה להגדלת מזונות הקטין תצליח רק אם ישנו שינוי נסיבות מהותי מעת שניתן פסק הדין למזונות הקטין. אל תחשוש מאיומי סרק מצד האישה, אך כן הייתי ממליץ על פנייה לעורך דין לשם קבלת ייעוץ פרטני.

      • תודה!
        דוד | 04/01/2009 15:20

        תודה על התגובה המהירה. האם עלי להמתין לכתב התביעה או לנסות להעביר את הסכום שנקבע? האם תוכל להפנות אותי לעו"ד טוב ולא יקר? שוב תודה מראש.

        • תשובה
          עו"ד אורי גלזן | 04/01/2009 16:38

          1. כפי שכתבתי בתשובתי, אם הקטין אצל אימו והמזונות נקבעו בפסק דין או בהסכם שניתן לו תוקף של פסק דין, אזי עלייך לשלם כבר עתה את המזונות שנקבעו, על מנת להימנע מפנייה של גרושתך להוצא לפועל.