התצהיר לדעתי שווא ביותר מה מצפה מב''כ הצד שכנגד

  • שאלה דחופה ביותר
    שאלה דחופה | 01/01/2009 11:36

    אני נכה ונמצא בהליכי גירושים מאישתי. לפני הרבה שנים ההורים שלי נתנו לי 140 אלף דולר כדי לעזור לי בגלל שהבינו שהמצב שלי הולך ומדרדר. הם החתימו את אישתי על תצהיר אצל עורך דין שאם נתגרש לא יהיה לה זכויות בכסף הזה. בפועל קנינו בכסף הזה בית ואישתי יודעת שה140 אלף דולר נוספו למשכנתה. היום בגירושים היא רוצה לחלק את הבית חצי חצי והעורכת דין שלה אומרת שההצרה שעליה היא חתמה לא תופסת בבית משפט. האם זה נכון? אם ככה למה צריך תצהיר בכלל?

    • התצהיר לדעתי שווא ביותר מה מצפה מב''כ הצד שכנגד
      שקד | 01/01/2009 16:13

      אני מנסה לענות לדחיפות שאלתך תצהיר הוא מסמך חשוב וכדי שתזמן את רעייתך לתת עדות בנדון על מנת לאמת את התצהיר, גם לבית המשפט נתונה הדרך לבחון את מבחן המציאות והשכל הישר שהרי מאיפה הכסף לרכישת הדירה. יותר מזה אל תצפה מעורך הדין של הצד השני שיגיד לך שיש לך יופי של מסמך ביד.... הוא מתוגמל על החלשתך למרות שההנאמנות הראשונית שלו זה לצדק...אבל תאוריה וניסיון חיים לא תמיד עומדים יחדיו במבחן המציאות. מכל מקום זכור כי פגיעת ממון לא הורגת אבל עצבים הורגים...שמור על קור רוח ...בית משפט הוא לא תמיד היכל הצדק אלא היכל של תכססים ...אבל בכל זאת איך שהוא הצדק מצליח לבצבץ..שקד

    • כסף מהורים שהופקד במשכנתא
      עו"ד מיקי שיפמן | 01/01/2009 18:00

      שלום רב לעניות דעתי אתה בבעיה לא פשוטה. אם היית מפקיד את הכסף בחשבון בנק אז לא הייתה כל בעיה, אבל ברגע שהשתמשת בכסף לצורכי המשפחה / משכנתא והכסף "נבלע" איני סבור שאתה יכול לטעון להחזרתו. בכל מקרה, אין לראות בכך "סוף פסוק" ושווה לטעון טענתך בדבר תצהיר ההורים והאישה בבימ"ש, אולי בימ"ש ישתכנע ותצליח להציל לפחות חלק מהכסף. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • מחדד את השאלה
        שאלה דחופה | 01/01/2009 18:28

        אני נכה צה"ל. מרותק. ההורים שלי ידעו שהמצב שלי ידרדר. בגלל זה הם החתימו אותה על תצהיר. היא והם ידעו שהכסף המותנה בתצהיר ניתן לי כדי לקנות בית. עדין יש לי בעיה?