הוצאות משפט - דיני משפחה

  • הוצאות לצד שכנגד
    שואל | 30/12/2008 21:55

    שלום 1. האם יכול שופט לבטל החלטה שלו לתשלום הוצאות טרחה של הצד שכנגד ? עו"ד שלי ניסח מכתב בהמשך לדיון ראשון שהיה בנושא פירוק שיתוף עם שאלות והבהרות לשופט והצד שכנגד הגיב (למרות שזה לא מה שביקשתי - הפנייה הייתה לשופט) שאין סיבה להפריע ולשאול שאלות מיותרות לפני הדיון הבא (הפרש של חצי שנה בין הדיונים). השופט קיבל את דעתו ופסק לשלם לו הוצאות על כתיבת תגובתו . האינטרס שלי הוא לגמור ענין מה שיותר מהר , האינטרס של הצד שכנגד -למשוך זמן , כחלק מזה אני מנסה לקדם עינינים ולדאוג שלא נקפא על השמרים , אך השופט לא קבע לוחות זמנים להעברת הדירה , להסרת ערבותי ולהסרת שיעבוד של נכס אחר שלי ואני בינתיים מחוץ לבית ולא שולט ברכוש שלי כלל, ועל כן מוטרד מאוד ממשיכת הזמן. 2. האם ניתן להמיר את הוצאות שכר הטרחה בעונש מאסר ? כמובן שהצד שכנגד קפץ על המציאה והודיע לשלם את הסכום תוך 3 ימים אחרת יפתח הוצ"לפ... אם אין באפשרותי לשלם את הסכום (ואני גם לא רואה את הצדק בכך) , זה הגיוני לבקש מהשופט שימיר זאת במאסר ? 3. אם לא נרשם תוך כמה זמן עליי לשלם את שכר הטרחה , עד מתי אני אמור לשלמו ? תודה על ההתיחסות

    • הוצאות משפט - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 31/12/2008 11:42

      כאשר חוטבים עצים ניתזם שבבים כאשר פוסקים הוצאות - יש לשלם אותם אם לא תשלם יפתח תיק הוצאה לפועל, ולא תוכל לעמוד בתשלום תבקש חקירת יכולת אם ההחלטה של השופט אינה מוצדקת שקול הגשת ערעור (דבר יקר בפני עצמו) בהצלחה

      • אם תוכל לענות גם על זה
        שואל | 31/12/2008 19:43

        אם לא נרשם תוך כמה זמן עליי לשלם את שכר הטרחה של הצד שכנגד, עד מתי אני אמור לשלמו ?

        • שאלה טובה

          יש התייחסות של עו"ד?

      • האם אפשר לנסות לבקש ממנו לבטל את ההחלטה שלו על
        שואל | 31/12/2008 20:07

        תשלום ההוצאות (למה הכוונה ערעור ?) בסה"כ ביקשתי הבהרות ולחות זמנים, ממש לא ביקשתי את תגובת הצד השני לבקשה שלי - היא הופנתה לשופט ואני לא מבין את הסיבה שעליי לשלם לו על ניסוח תגובה שלא ביקשתי