תשובה

  • מעמד חוקי לילדים שאביהם עזב
    סיגל | 29/12/2008 08:46

    הגרוש שלי ואביהם של ילדי הקטינים ברח מהארץ. יש משהו שאני צריכה לעשות כלפי הרשויות? איך אוכל למשל, להוציא דרכון לילדים ללא חתימת האב? תודה

    • תשובה
      עו"ד אורי גלזן | 29/12/2008 13:55

      1. עלייך להגיש בקשה בעניין האפוטרופסות לבית המשפט לענייני משפחה. 2. לידיעתך, הינך זכאית לקבלת תשלום עבור מזונות ילדים. בעניין זה יש להגיש תביעה למזונות ילדים. 3. לאחר הגשת תביעה וקבלת החלטה בעניין מזונות זמניים וקבועים, ניתן לגבות את תשלום המזונות דרך ביטוח לאומי (ישנה תקרה לסכום המשולם דרך ביטוח לאומי) ואת יתרת הסכום לגבות דרך ההוצאה לפועל.

      • הבהרה בבקשה
        סיגל | 29/12/2008 14:10

        המון תודה. אינני זכאית למזונות דרך ביטוח לאומי(משכורת לא מתחת לשכר מינימום, אמנם גם לא מעל אבל זה לא קשור...). האם כדאי לפנות להוצאה לפועל, אוכל לקבל מהם משהו או שזה רק אחרי שהאב יחזור לארץ והם יגבו ממנו? ושוב תודה

        • תשובה
          עו"ד אורי גלזן | 29/12/2008 14:14

          1. מדובר במזונות ילדים ולא מזונות אישה. 2. לאחר שישנה החלטה של בית המשפט בעניין המזונות, ניתן לפנות להוצאה לפועל לשם גבייתה, אך לשם כך יש להגיש תביעה למזונות לבית משפט לענייני משפחה ובקשה למזונות זמניים.

    • בריחת הגרוש לחו"ל - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/12/2008 22:52

      סיגל שלום, משאלתך ניתן להבין כי יש בידיך פס"ד למזונות, אולם אינך זכאית לקבלם מהמוסד לביטוח לאומי בגלל גובה משכורתך, ומנגד - הגרוש אינו בארץ, כך שאין ממי לגבות את החוב (אלא אם כן יש לו רכוש בארץ, אותו ניתן לממש). למרות זאת, רצוי לפתוח נגדו תיק הוצל"פ, כדי שהחוב יצטבר, כולל ריבית והצמדה עפ"י חוק, וכך היה ויחזור - ניתן יהיה לפעול נגדו, ללא צורך לקבל את אישור ביהמ"ש לנקוט נגדו בהליכים. . שיקלי לפנות לעו"ד ו/או ליעוץ אישי באתר, שכן רצוי לבדוק אפשרויות פעולה נוספות, כדי לממש את זכויות ילדיך. בעניין הדרכון, יש לפנות לביהמ"ש בבקשה להורות למשרד הפנים ,בנסיבות שיוכחו על ידיך, להנפיק דרכונים לילדים ללא חתימת האב. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי, משרד עו"ד ומגשרים