תביעה מן העזבון- דיני משפחה

  • זקוק לעזרה
    g | 28/12/2008 12:19

    שאלה לי למומחי המשפחה- במידה ואני רוצה לתבוע אחר בשמו של מי שמת, וטרם מונה מנהל עזבון או חולק העזבון, האם אני תובע בשם המת? בשם העזבון? אודה על הפנייה לחוק המתאים (לא מצאתי בחוק הירושה ובתקנות). g

    • תביעה מן העזבון- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 28/12/2008 14:57

      שלום רב לר ברור לי בשם מי אתה רוצה לתבוע ומה אתה רוצה לתבוע. כשיש תביעה נגד העזבון מגישים אותה נגד עזבון המנוח ז"ל וכנגד כלל היורשים (בהתאם לקבוע בסע' 121 (ב) לחוק הירושה). בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • מעוניין לתבוע בשמו של המנוח אדם אחר (צד ג')
        g | 28/12/2008 15:06

        ראשית, תודה רבה על התגובה. ולשאלתך, אני מעוניין לתבוע בשמו של המנוח אדם אחר (צד ג'). שאלתי היא- מי תובע בשם העזבון, האם העזבו עצמו? או האם יורשיו? פרט חשוב הוא, שעדיין לא מונה מנהל עזבון וטרם חולק העזבון/ירושה. תודה מראש.

        • תביעה בשם עזבון- דיני משפחה
          עו"ד מ. שיפמן | 28/12/2008 17:03

          שלום רב היורשים או מנהל העזבון רשאים לעשות כן. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

          • תביעה בשם העזבון
            g | 28/12/2008 18:59

            שוב תודה רבה על התגובה אני מעריך זאת מאוד. אשמח באם תפנה אותי לחוק המתאים (גם פסיקה תתקבל בברכה). אציין, כי מחיפוש שביצעתי בחוק ובתקנות הירושה לא מצאתי מענה ספציפי לקושיה זו. סעיף 98 לחוק הירושה מדבר על חובות שהגיעו למוריש, אך שם מדובר בזכות של מנהל עזבון לדרוש סילוק חובות. אולם, במקרה שלפני טרם מונה מנהל עזבון.... שוב המון תודה.

            • תביעה בשם העזבון - דיני משפחה
              עו"ד מיקי חשמונאי | 30/12/2008 00:24

              שלום רב, אם יש הסכמה בין כל היורשים, תוכל להגיש בקשה לרשם הירושה, למינוי שלך כמנהל עזבון זמני (צו אשר ניתן לקבל אף באותו יום, אם רמת הדחיפות מצדיקה זאת), לצורך הגשת התביעה.אםאין הסכמה, יהא עליך להגיש בקשה זו לביהמ"ש לענייני משפחה. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי, משרד עו"ד ומגשרים