משמורת והסדרי ראיה - דיני משפחה

  • משמורת אב בעקבות ועדת החלטה
    עובדיה | 27/12/2008 18:00

    אני גרוש כ6 שנים ולי שני ילדים בן 9 ובת 13 ,לאחר תקופת גירושים מכוערת מאוד והאשמות חמורות כלפי . היום האם מסרבת לאפשר לי לראות את ילדיי בהתאם להסדרי ראייה , מבצעת זאת לא באוםן קבוע , בני בן ה9 מאוד קשור אלי ואינו מעוניין לחיות עם אימו . הילד נמצא במצב רגשי קשה וזקוק לטיפול רגשי ארוך . בוועדת החלטה הולט להוציאו מהבית לפנימיה טיפולית בשל הקושי של שני ההורים לסייע לילד . מה עלי לעשות אני מתנגד בתוקף להחלטהני מתנגד להחלטת הועדה להוציא את הילד מהבית ומעוניין לקבל עלי את משמורת הבן . הבעיה היא שאני נכה ולא עובד ואין לי דירה . יש לי משפחה תומכת והם מוכנים להמשיך לפרנס אותי ואת בני וגם לעזור בגידול הילד , המשפחה תמממן כלכלה ושכירות דירה לילד ולי ואחותי תעזור עם הילד במתכונת אומנה יומית . פקידת הסעד טוענת שהיא לא מכירה אותי ואת המשפחה מספיק כדי להמליץ עלי על משמורת , העניין הוא שגרושתי לא אפשרה לי לראות את הילדים באופן קבוע והפרה את הסדרי הראייה , לא הייתי בביה"ס . שאלה נוספת האם אפשר לדרוש ולקבל את כל המסמכים שברשות הרווה כולל אבחונים פסחכודיאגנוסטיים שעשו לילדים . הבנתי שכתוב באבחון שיש בעיה בקשר בין הילד והאם . לסיכום שתי שאלות עיקריות - מה צריך לעשות כדי שאקבל משמורת על הילד במצב הקיים - אני לא מושלם בעיני הרווחה אך יש לי משפחה תומכת והאם לא מתפקדת והבן מתנגד לאם .?? שאלה שנייה אין אפשר לערער על ההחלטה ולקבל את המסמכים והאבחונים שנמצאים בידי הרווחה תודה על תשובתך .

    • משמורת והסדרי ראיה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 28/12/2008 10:03

      שאלותיך נוגעות בתחומים המורכבים ביותר בתחום דיני המשפחה. אין באפשרות הפורום, ולאור המידע הדל לתת תשובות לכל שאלותיך אתה מוזמן לפנות למסלול הייעוץ האישי באתר