הערה..

  • אי תשלום מזונות עקב פיטורים
    משה | 26/12/2008 10:05

    אני גרוש כ-4 שנים לפני שנה פוטרתי מעבודתי וקיבלתי אבטלה בכול התקופה כולל באבטלה שילמתי את המזונות בזמן (בהוראת קבע בביטוח לאומי) מחודש ספטמבר איני מסוגל לעמוד בתשלומים של המזונות ובכלל של ההוצאות מחייה שלי (סכום המזונות שניקבע לי 4000 ש"ח) (כיום אני מתקיים מהבטחת הכנסה ומעזרה של בניי משפחה וחברים)פניתי ללשכה לסיוע משפטי וקיבלתי עו"ד אך בינתיים החוב גודל העו"ד אומר שכול התהליך להקטנת המזונות אמור לקחת בסביבות שנה + גרושתי כבר פנתה להוצאה לפועל שהטילו עלי עיקולים על החשבון והבית שבבעלותי (במשכנתא) ובחברות הביטוח כמו כן גרושתי מונעת ממני לראות את הילדים מה עליי לעשות ?? האם יכולים לזרוק אותי מהבית ולקחת את הבית? האם יכולים להכניס אותי לכלא ? האם היא יכולה להשתמש בילדים כקלף המיקוח שלה ? שההוצאה לפועל ידפקו על הדלת מה לעשות? בתודה מראש לכול העוזרים משה

    • הערה..
      משה | 26/12/2008 11:12

      יש לי 2 ילדים בניי- 6 ו-8 גרושתי עובדת המזונות שניקבעו בזמנו היו כשהייתי משתכר ב-9000 ש"ח נטו וגרושתי לא הייתה עובדת והילדים היו בגנים פרטיים

    • פחתת זונות - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 26/12/2008 13:59

      אכן הליך הפחתת מזונות עשוי לקחת אפילו יותר משנה ועורך הדין שלך צודך בהערכתו. לו אני במקומך, לא הייתי מסתפק בקבלת הבטחת הכנסה, אלא הייתי יוצא לעבוד בכל עבודה (אמל הירקן, בחלוקת עיתונים בארבע לפנות בוקר, במשק בית, בתקיונים קטנים, בסבלות.....כל עבודה שלא תהיה). היה ולא תשלם, והיה ולא יפחיתו לך, אתה תמצא במקום שיהיה לך קשה לצאת ממנו, ואכן ניתן יהיה "לגעת" בנכסים שלך לרבות פקודות מאסר. עניין נוסף, אם כבר נוצר חוב בהוצאה לפועל, אתה יכול להגיש בקשה לראש ההוצאה לפועל להפנות את "פריסת חוב ההוצאה לפועל" לבית המשפט שידון באופן בו תוכל לפרוס את החוב. דבר עם עורך הדין שלך.... הוא בוודאי יודע מה לעשות בהצלחה

      • הערה..
        משה | 27/12/2008 11:38

        יש אפשרות לתבוע שפה"ד יהיה מיום הגשת התביעה וכך וצמצם את חובותיי?(מכוון שהליך הקטנת המזונות כ"כ ארוך) לגבי הדירה יש אפשרות להעביר על שם אחר וכך לא יעקלו אותה? או אולי להשכיר אותה ל10 שנים (דוגמא) ולהשכיר לעצמי דירה אחרת אני כרגע סטודנט שחיי מהבטחת הכנסה לקיומי עם עזרה של בניי המשפחה וחברים במהלך שבוע הקרוב צריכה להיתבצע אצלי מסירת אזהרה של הוצל"פ מה זה אומר ? ושוב תודה רבה לך משה