בגידה - כתובה- דיני משפחה

  • בגידה
    רונית | 25/12/2008 07:10

    שלום רב, בעלי ואני בהליכי גירושין. אני יודעת בוודאות כי הוא בוגד בי, אך אין לי הוכחות חד משמעיות להוכחת הבגידה (מלבד פירוט שיחות המראה כי הוא מתקשר הרבה מאוד לבחורה ואין באפשרותי לממן חוקר פרטי). הבנתי כי אפשר לטעון ברבני כי זהו "מעשה כיעור". האם במקרה כזה יש סיכוי שאקבל חלק מן הכתובה? בכלל, באופן כללי, האם בכל מקרה בו מוכחת בגידה ניתן לקבל חלק מן הכתובה או את כולה? אם כן - כיצד נעשה החישוב? תודה מראש

    • בגידה - כתובה- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 25/12/2008 09:20

      שלום רב בביה"ד הרבני צריך להוכיח את מעשה הבגידה ככל שניתן. אם תטעני בע"פ ולא תוכיחי אזי יכול להיות שביה"ד לא יקבל את הטענה ובהתאם גם לא יחייב בכתובה, כי זה מצב של מילה מול מילה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • זכויות בעת הגירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/12/2008 09:33

      רונית שלום, לא ניתן להשיב על שאלותיך במסגרת זו, שכן מדובר באסטרטגיה כללית לגבי ניהול ענייניך בביה"ד ובביהמ"ש. מומלץ כי תפני לעו"ד או ליעוץ אישי באתר, וישתדלו לסייע בידיך באופן היעיל ביותר. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי, משרד עו"ד ומגשרים

    • בגידה
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 25/12/2008 11:59

      בעל בוגד חייב לשלם לאשתו כתובה. אולם כדי שבעל יתחייב בכתובה עליך להוכיח שהבעל בגד בך ולא די במעשה כיעור, דהיינו בכך שהבעל פרלטט עם אשה אחרת עדיין אינו מתחייב בכתובה. הוכחה שהבעל בגד אינה חייבת להיעשות דווקא ע"י חוקר פרטי שזה דבר שכרוך בהוצאה מרובה, ישנם לא מעט דרכים להוציא מהבעל הודאה בקשרים שלו עם נשים אחרות ואני יכול לומר לך שהוצאו הודאות מבעלים ונשים בוגדים על סמך דיסקים ריקים ושביבי מידע. אמנם זה כרוך בסיכון מצד הטוען רבני או עוה"ד אבל זה נעשה וזה אפשרי. הרב אביעד אושרי טוען רבני ומגשר משפטי