רישום אבהות - דיני משפחה

  • הצהרת אבהות אצל ידועים בציבור
    אסף | 24/12/2008 13:42

    בני בן 2.5 ואני מעוניין להצהיר אבהות עליו. אני חי עם אימו זה 10 שנים ולא נישאנו כדת. (על בני הראשון הצהרתי אבהות מיד לאחר הלידה). כעת דורש ממני משרד הפנים להגיש תביעה בבית משפט לענייני משפחה, כולל תשלום על פתיחת התיק וכל בלבול המוח הכרוך בכך. האם ידועה לכם אפשרות להצהיר אבהות לידוע בציבור ללא תביעה משפטית?

    • רישום אבהות - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/12/2008 09:03

      אסף שלום, למיטב ידיעתי, אלא אם כן היה שינוי לאחרונה, הרי שבהתאם להנחיות משרד הפנים, ניתן לרשום אבהות על ילד, ללא פניה לביהמ"ש לענייני משפחה, עד הגיע הילד לגיל 3. בדוק עם משרד הפנים האם ומתי שונו ההנחיות, ואם כן - מה הגיל שנקבע כגבול עליון לרישום. בברכה, עו"ד מיקי חשמונאי, משרד עו"ד ומגשרים