מזונות אשה

  • גירושין
    ליאור | 22/12/2008 17:19

    שלום רב, הגשתי תביעת גירושין ואישתי הגישה בבית משפט לענייני משפחה מזונות אישה ומזונות ילדים. אני טוען בבית הדין הרבני כי היא מורדת בי מאחר והיא עזבה את הבית וכו'. האם יש לקביעה של בית הדין הרבני תוכן בבית משפט. כלומר האם בית משפט מחוייב להתייחס לקביעה של בית הדין הרבני אם יקבע בעתיד כי היא מורדת וישלול ממנה את מזונות האישה. שאלה נוספת - היכן עדיף לי להגיש תביעה להסדרי ראיה / משמורת

    • מזונות אשה
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 23/12/2008 19:17

      במידה ואכן ביה"ד יפסוק כי האשה "מורדת", אזי גם אם ביהמ"ש פסק מזונות לאשה הרי שבעקבות החלטת ביה"ד, מפסידה האשה את מזונותיה. בעניין ה. ראייה או משמורת הילדים, כעיקרון לא אמור להיות שום הבדל בין ביה"ד לביהמ"ש, עם זאת לעיתים במידה והאשה מתנגדת לה. ראיה אזי בביה"ד יותר קל להשיג ה.ראיה לאב, וכל מקרה לגופו.