מסירת צוואה

  • צוואה של קרוב משפחה רחוק
    זהבית | 20/12/2008 08:44

    קרובת משפחה רחוקה של בעלי נפטרה. לנו ידוע בוודאות כי היא רשמה את הצוואה על שמו של בעלי ואחותו. הצוואה מוחזקת בידי ההורים של בעלי, אשר הם מצידם לא מעוניינים למסור לנו את הצוואה ועל כן גם אינם מדברים איתנו (במקביל,הם משכירים את הדירה ולוקחים אליהם את התשלום עליה, כאשר הם חותמים בשם המנוחה). לבעלי ולאחותו אין שום מסמך המורה על הצוואה אך הם בטוחים לחלוטין כי הצוואה על שמם. להיכן ניתן לפנות בכדי לברר אצל איזה עו"ד הצוואה נמצאת והאם במשרדי רשם הירושות, במידה והצוואה הופקדה (אנחנו עדיין לא יודעים) יתנו לנו פרטים למרות שאין בידינו שום מסמך? תודה, זהבית

    • מסירת צוואה
      עו"ד גיל שחף | 21/12/2008 09:55

      הייתי פונה לרשם לענייני ירושה, מפנה אותו לסעיף 75 לחוק הירושה, ומבקש ממנו להורות לאותם קרובי משפחה למסור העתק הצוואה שבידם או לומר היכן הצוואה נמצאת