מכירת רכב

  • שאלה
    גלית | 10/12/2008 17:13

    שלום, בעלי ואני בהליכי גירושין (ממש בתחילת התהליך). לפני מספר חודשים 0הוא משך כסף מקרן ההשתלמות שלו והשתמש בו להחלפת רכב (ש"נכתב על שמו"). לאחרונה הוא עשה תאונה עם הרכב ואין לו ביטוח מקיף (התאונה באשמתו, אם זה משנה משהו...). כעת הוא דורש שנמכור את הרכב שלי (ש"כתוב על שמי") ונתחלק בכסף חצי חצי. כמו כן הוא רוצה שאתן לו חצי מן הכסף שנצבר בקרן ההשתלמות שלי בתקופת נישואינו. האם הדבר הוגן? האם אוכל שלא לתת לו כספים אלה בטענה שהוא, בקרן ההשתלמות שלו, קנה רכב לעצמו וכעת הוא עשה תאונה באשמתו וכך איבד את כספו ואני, בדיוק כמותו, רוצה להשתמש בכספי קרן ההשתלמות שלי להחלפת הרכב (שמשרת אותי ואת ילדינו המשותפים(?

    • מכירת רכב
      עו"ד מ. שיפמן | 10/12/2008 18:17

      שלום רב לא נראה לי סביר להסכים כבר בשלב זה, כשיש מחלוקות ביניכם בענין כספים וזכויות, למכירת הרכב. יש לבדוק הענין היטב ורצוי לנהל הענין בצורה מושכלת ונבונה. ניתן לפנות למערכת האתר במסלול יעוץ אישי וישתדלו לסייע בידיך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • שאלה נוספת
        גלית | 11/12/2008 08:20

        שלום, במהלך נישואי לבעלי הוא לקח מידי פעם הלוואות ובזבז כספים (כגון קרן ההשתלמות שלו) ולא תמיד לצרכי הבית והמשפחה, אלא לצרכיו הפרטיים. אני יודעת כי כעת כשאנו בהליכי גירושין הוא מתכנן לדרוש השתתפות מלאה שלי בכיסוי חובותיו וכן השתתפות מלאה שלו במעט כספים שיש לי ונצברו במהלך נישואינו. אני חושבת שאין הדבר הוגן כלל וכלל מכיוון שאני לא זכיתי "להנות" מכספיו אך הוא לוטש עיניים אל המעט שיש לי (אנו מנהלים חשבונות בנק נפרדים...). עם זאת, אין באפשרותי להוכיח כי חובותיו נוצרו שלא למעני ולמען ילדיי. ושאלתי היא, באיזה מקרים יכול שופט להחליט כי בעלי לא יוכל לקבל חצי מכסף שנמצא אצלי ונצבר בתקופת נישואי לבעלי (קרן השתלמות, חיסכון קטן...) וכן שלא אצטרך להשתתף בכיסוי חובותיו (הלוואה, מינוס בבנק...)? האם בכלל יש סיכוי לנסות לשכנע את בית המשפט או שאין לי ברירה אלא להסכים לתת לו את מה שהוא דורש (כמובן, על פי החוק...)? תודה