דיני משפחה

  • תשלום קצבת נכות שנלקחה מאישתי עקב נישאוינו
    גיל | 06/12/2008 20:25

    לפני שש שני תרם התחתנתי אם אשתי היה ידוע לי שאישתי קיבלה בהביטוח לאומי 1800 שקל בערך עקב נכות מאה אחוז כתוצאה מנפילה על הראש עקב כך ירד כושר העבודה שלה והיא היתה נתנונה לאימא וטיפולה המסור היה ידוע לי שבעיה זו בתוספת מחלת הצליק שלה הדבר יגרום בעיות נפשיות בעתיד למרות הכל ומרות שסיפרתי לה על חובותי הרבים בהוצל"פ ואמרתי לה שאין באפשרותי לממן חתונה הוריה ומשפחתה לחצו עלינו להתחתן ואמרו בריש גלי שיעזרו לנו במשך השנים ולכן נישאונו ברוב הדר ופאר חיי הנישואים היו מלאי בעיות כלכליות עקב חוסר יכולתה של אישתי לעבוד ועקב כך היא היתה ממורמרת כל הזמן וגם דאגה למרר את חיי כולם אחרי כמה חודשים מיום נישואינו נלקחה מאישתי קצבת הנכות שלה ולא יחסנו לך חשיבות שכן במשך אותה תקופה אמא של אישתי עזרה לנו רבות לפני שלוש שנים נולד בננו הבחור וגם כאן חמתי עזרה רבות שכן זהו נכדה הבחור הורי במשך השנים לא יכלו לעזור לי בשל מצבם הכלכלי הקשה ואישתי ידעה זאת ודבר זה גרם לתיסכול רב אצלה ושנאת הורי שלא עוזרים ורק הורי עוזרים במהלך חיי נישואיננו היו מצבים ששיקרתי את אישתי כדי לקבל קצת כסף שכן אני הייתי מפרנס יחיד והיא לא תמיד נתנתי לי כסף ביד אלא לצורכי נסיעות לעבודה בלבד ודאגה שכל נושאי תשלומי הבית יעוברו דרכה לפני כמה חודשים המצב החמיר כתוצה מצ'קים חוזרים והגבלת חשבון הבנק נאלצנו לצמצם עוד בהוצאות ואני נאלצתי יותר מחודשים לנסוע לעבודה בטרמפים והיא ידעה על כך לפני כחודש המצב החמיר עוד והגיע לפיצוץ אימא שלה כבר לא רצתה לעזור לה יותר חשוב לציין אישתי צריכה את תמיכת אימא שלה כמעט בכל החלטה בחיים היא לא מתיעצת איתי בכלום אלא אםא משפחתה וסבתא ולי נאמר רק לאחר מעשה מה קרה לפני חודש אחר דין ודברים בבנק פרטנו את המשכורת האחרונה שלי היא השאירה לי סכום כסף רק לצורכי נסיעות לעבודה לקחה את שאר הכסף ואמרה שתחזור הביתה לאחר מכן ופשוט לא חזרה אלא לקחה את רכושה מבית מגורי שהיה בשכירות לקחה את בני וברחה לבית סבתא נאלתי לפנו תאת דירתנו עקב אי תשלום שכירות ועקב השארת חובות מרובים על הבית כי היא לא שילמה כלום בנוסף היא לקחה את בני האהוב מכל ואפילו לא נתנה לי לראותו רק לאחר כמה ימים הייתי צריך להגיע לבית סבתא בלווי שוטר כדי לקבל מפתח לבית ופנות משם את רכושי המצב היום שפתאום אמא שלה שכרה לה דירה חדשה על שמה כולל כל התשלומים (איפה היא היתה כל התקופה האחרונה?) חשוב לציין אני עובד קשה לפרנסת הבית יוצא בחמש וחצי בבוקר ועובד עד שעות הערב המאוחרות )כיום המצב הוא שאני חי בשכירות לבד והיא ממומנת עלידי אימא שלה ואינה מוכנה לחזור הביתה כי מלאו לה את הראש שאם היאתתגרש ממני היא תקבל חזרה את קיצבת הנכות שלה וזכויות חד הורייות חחשוב לציין יש משבר אי אמון ביננו הרבה שקרים ואי אמיתות היא כל השבוע האחרון למשל מנסה למשוך אותי לרבנות להתגרש כדי שהיא תקבל חזרה סיוע כספי ואז נחזור לחיות יחד חשוב לציין אני אוהב אותה מאוד ואת בני יותר ואני מוכן למות למען שלום בית היום הגיע המצב לפיצוץ נוסף היא צילצלה בערב ואירגני לי למחר פגישה עם משפחתה לבדואני לא מוכן ללכת כי הם רוצים לשחות את ביטוח לאומי אם נתגרש היא תקבל חזרה קיצבה ואזנחזור להיות ביחד אני לא מוכן לתת לה גט אני רוצ שלום בית ובשביל זה אני מוכן לעשות הכל נכון טעיתי שיקרתי וגם קצת גנבתי אבל כל זה למען הבית היא אמרה לי שהיא אוהבת אותי ואמרה זאת לכולם אבל היא לא מוכנה לחזור הביתה כי אם היא תחזור היא תאבד את תמיכת אימא שלה שמשפיעה עליה המון והיא כל הזמן מאימת עלי ומקללת אותי בטלפון אני לא יודע מה לעשות אני עובד עצות רוצה שלום בית רוצה לדעת לגבי החזרת הקיצבה לאישתי גם אם נחזור לחיי נישואים נורמלים ושיעצו לי מה לעשות בנוגע לזכויות שלי בחוק כרגע אני מרושש טוטלית למרות שאני עובד פשוט אני גם משלם את חובות העבר לבד ושרשומים על שנינו היא איה מוכנה לעזור בשום הוצאה כבר התחלנו לדבר על חזרה הביתה לאט לאט אבל שוב יש לה תנאים ואימא שלה לא מסכימה לשום דבר ומתערבת בהכל אני עובד עצות מתוסכל מאוהב באישתי ובבני לא רואה אף אחד ממטר מצד משפחתה שפגעו בי קשה בבקה בבקה תעזור לי דחוף אני על סף אובדנות אין לי טעם בחיים אני כבר כמעט חודש לא מתפקד בקושי עובד ירדתי במשקלי כמעט עשרים קילו אני בוכה רבות בלילות ובימים תעזרו לי דחוף אני אחכה כל הלילה אם צריך לא לישון גם ככה אני בקושי ישן מרוב מחשבות מוחי לא שקט תעזרו להחזיר לאישתי את קיצבתה דבר זה יחזיר לי אותה הביתה וישעה שלום בית לביתי ומשפחתי אני רוצה יעוץ תמיכה ועזרה דחופה (.......) ביום ובלילה תודה מראש גיל

    • דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 07/12/2008 12:16

      אנא שקול לפנות למסלול הייעוץ האישי באתר אין ביכולת הפורום לענות על כל הסוגיות שהעלית בשאלתך בהצלחה