תגובה

  • נישואין אזרחיים - גירושין דרך הרבנות
    רוית | 06/12/2008 19:46

    שלום לכולם, אבקש את עזרת חברי הפורום ועורכת הדין , אם אפשר. אספר את הפרטים היבשים : התחתנתי אזרחית בעיריית ניו יורק לפני 5 שנים, אני ובן זוגי דאז יהודיים. חזרתי לארץ, הוא נשאר שם, החלטנו להתגרש. היות ולא יכולתי לחזור לארה"ב, הוא היה אמור לטפל בנושא גירושין במעמד צד אחד בניו יורק אך התמהמה. בינתיים אני פניתי לרבנות, שלא מכירה בנישואין אזרחיים, אך אין לה בעייה להעביר אותך תהליך גירושין אם תרצה... היות ושנינו יהודיים והגירושין האזרחיים לא היו באופק, החלטנו שנינו להתגרש דרך הרבנות. קיבלתי גט. פניתי למשרד הפנים ע"מ שישנו את הסטטוס שלי ל"גרושה". שם נתקלתי בבעייה היות ואני רשומה כ"רווקה" (אחרי הנישואין האזרחיים לא עדכנו את הסטטוס בתעודות הזהות כך שעדיין רשומים כרווקים) - לא יכולים לשנות את הסטטוס ל"גרושה" היות ואין להם הוכחה שאכן הייתי נשואה פעם..... חזרתי למשרד הפנים עם תעודת הנישואין האזרחית המקורית שלי מניו יורק, ועם תעודת הגירושין מהרבנות. זה לא מספיק להם... הם רוצים עותק של תעודת הנישואין חתום בחותמת אפוסטיל (apostile) משהו שניתן להשיג רק במשרד העירייה בניו יורק. בינתיים הכרתי את בן זוגי הנוכחי, אנו בקשר שנתיים ומצפים לילד. שאלתי היא : האם יש מצב כלשהו שהילד שיוולד ייחשב כ"ממזר", למרות שבמשרד הפנים אני רשומה כרווקה. הם יודעים שניסיתי לשנות את הסטטוס שלי ל"גרושה", ומצויין להם במערכת שאני ממתינה לתעודת הנישואין עם החותמת..... האם תהייה בעייה לרשום את הילד על שם בן זוגי ו / או על שמי ?? כמו כן, אני בתהליך של השגת התעודה החתומה, האם מישהו יודע כמה זמן לוקח במשרד הפנים לשנות סטטוס ? כלומר, שבמידה וישנו את הסטטוס שלי ל"נשואה", האם במיידית ישנו אותו שוב ל"גרושה" או שתהליך זה לוקח זמן ?? (ואז עדיף אולי לעשות הכל לאחר שייולד הילד) אודה לתשובות / עיצות / ואשמח לענות לשאלות נוספות

    • תגובה
      טו"ר אביעד אושרי | 07/12/2008 01:25

      אם אכן התגרשת ויש לך תעודת גירושין בביה"ד הרבני ורק לאחר הגירושין הרית אזי אין שום סיבה שהילד יחשב חלילה לממזר. הרישום בת.ז. אינו מהווה שום בעיה מעבר לרישום עצמו גרידא.

    • ממזרות - דיני משפחה
      עו"ד גילחף | 07/12/2008 12:14

      לעניין ממזרות יש שני מועדים קובעים 1. המועד בו הוסדר הגט. 2. מועד ההתעברות. רישומי משרד הפנים אינם לרוונטים לעניין זה. השיגי את המסמכים הרלוונטים, ויערכו לך את השינוי במקום אם תהיה בעיה את תמיד יכולה לפנות לערכאה שיפוטית שתיתן צווים מתאימים נגד משרד הפנים

      • רישום הילד במשרד הפנים
        רווית | 08/12/2008 15:31

        אם לא אספיק לבצע את שינוי הסטטוס במשרד הפנים לפני הלידה, האם משרד הפנים יסכים לרשום את הילד על שם אביו?

        • נמצאת באותו מצב כרגע..
          שני | 17/07/2019 02:01

          היי רווית, קראתי את השאלה שלך, אני יודעת שעברו מלא שנים אבל אני כרגע נמצאת במצב דומה.. ורציתי לדעת האם הייתה לך בעיה לרשום את שם האב של התינוק במשרד הפנים למרות שהסטטוס שלך לא היה מעודכן?
          תודה רבה

    • מצב דומה
      שני | 30/07/2019 22:49

      היי רווית,
      אני יודעת שעברו מלא שנים אבל אני נמצאת כרגע במצב דומה.
      רציתי לדעת אם הייתה לך בסוף בעיה לרשום את שם האבא במשרד הפנים כאשר הסטטוס האישי שלך לא היה מעודכן.
      תודה רבה!!

    • מצב דומה
      שני | 30/07/2019 22:49

      היי רווית,
      אני יודעת שעברו מלא שנים אבל אני נמצאת כרגע במצב דומה.
      רציתי לדעת אם הייתה לך בסוף בעיה לרשום את שם האבא במשרד הפנים כאשר הסטטוס האישי שלך לא היה מעודכן.
      תודה רבה!!

    • מצב דומה
      שני | 30/07/2019 22:49

      היי רווית,
      אני יודעת שעברו מלא שנים אבל אני נמצאת כרגע במצב דומה.
      רציתי לדעת אם הייתה לך בסוף בעיה לרשום את שם האבא במשרד הפנים כאשר הסטטוס האישי שלך לא היה מעודכן.
      תודה רבה!!

    • מצב דומה
      שני | 30/07/2019 22:50

      היי רווית,
      אני יודעת שעברו מלא שנים אבל אני נמצאת כרגע במצב דומה.
      רציתי לדעת אם הייתה לך בסוף בעיה לרשום את שם האבא במשרד הפנים כאשר הסטטוס האישי שלך לא היה מעודכן.
      תודה רבה!!