סמכות

  • דיון בעניני מזונות -דחוף ביותר
    ענת | 04/12/2008 17:39

    אני גרושה ואם לשניים -15 ו-11 . הבן הגדול שלי עבר לגור עם אביו לאחר שעבר לטענתי מסכת הסתות בלתי פוסקת מצידו,,זה קרה בספטמבר השנה. מאז,עשה האב דין לעצמו והוריד לי את סכום המזונות כך שהוא משלם מאז רק לילד אחד . אני שכרתי עו"ד וביקשתי מבית המשפט לעניני משפחה דיון להגדלת מזונות עבור שני הילדים.(לא נלחמתי בהחלטת הילד ולא ביקשתי משמורת חזרה בעצת עורך דיני)-נקבע לנו דיון בינואר. במקביל-פניתי להוצל"פ ותבעתי את החלק של המזונות שהוא הוריד-מאחר וטרם נתקבלה החלטה אחרת בבית המשפט. הוא במקביל -דרך עורך דינו ביקש משמורת על הילד ופנה לבית הדין הרבני (שם נחתם הסכם הגירושין)בבקשה להקפיא את המזונות לילד עד תום ההליכים).-בית המשפט הרבני קבע דיון לתאריך מוקדם מזה שלי יש בבית הדין לעניני משפחה. כשפניתי לעורך דיני הוא אמר לי שהוא לא מייצג אותי ברבני ,רק בבית המשפט לעניני משפחה ,ושבמילא אין לבית הדין הרבני סמכות להחליט בעניין זה . הוא יעץ לי להגיש בקשה דחופה לביטול הדיון ברבני בנימוק שכבר מתנהל דיון על נושא המזונות בבית הדין לעניני משפחה. מעבר לעובדה שאני לא מרוצה מטיפולו של עורך הדין ומההתחמקות שלו בעניין,,האם באמת הוא צודק ? מה אני אמורה לעשות עכשיו ? להתחיל להגיש בקשות בעצמי? האם באמת אין לבית הדין הרבני סמכות לעשות כן ? תודה על תשובה מהירה ענת

    • סמכות
      טו"ר אביעד אושרי | 04/12/2008 21:07

      שאלת מספר שאלות ואני אנסה להשיב עליהם בקצרה. א. עוה"ד קיבל בעצם שכ"ט עבור יצוג בביהמ"ש למשפחה ולא בביה"ד, אי לכך צודק עוה"ד שאינו חייב לייצגך בבית הדין משום שזו ערכאה נפרדת לחלוטין. ב. בעניין הסמכות - עוה"ד שגה או לא הובן די הצורך, בעניין המשמורת של הילד הסמכות נתונה לביה"ד כסמכות נמשכת ואם אכן הוגשה בקשה לביה"ד להעביר את משמורת הקטין לאביו הרי שלביה"ד גם תהיה סמכות להשעות זמנית את גובה המזונות עד למתן החלטה בעניין המשמורת. אלא שבעניין תביעתך להגדלת מזונות עבור הקטין שנמצא אצלך, בזה לבד לביה"ד אין את הסמכות לדון. בכל מקרה, לא הייתי מציע לך לייצג את עצמך בביה"ד בגלל מורכבות הנושא שאני בטוח שאינו קל בעבורך אבל גם אינו פשוט משפטית. בהצלחה

      • הבהרה קטנה לגבי תשובתך
        ענת | 04/12/2008 21:59

        ראשית -תודה על תגובתך. האב הגיש תביעה למשמורת בבית דין לעניני משפחה ,לא בבית דין רבני. רק את התביעה להקפאת המזונות -עד שיובהר ענין המשמורת הוא הגיש בבית דין הרבני. האם אני יכולה לפנות אליהם בבקשה לבטל את הדיון שם מאחר והתחילו כבר הליכים בבית דין לעניני משפחה ? תודה שוב

        • בהתאם להבהרה להלן תגובתי
          טו"ר אביעד אושרי | 05/12/2008 12:03

          אם אכן עניין המשמורת נידון בביהמ"ש, אזי לביהמ"ש נתונה הסמכות לדון במשמורת. לגבי המזונות צודקים עורכי הדין הנכבדים בתשובתם שתביעתך בביהמ"ש מוכיחה על אי הסכמתך לדון בביה"ד ולכן לביה"ד אין סמכות בעניין. ברם כדאי שתדעי כי בעניין המשמורת של הבן בגיל 15, דעתו ורצונו מהווים משקל חשוב בעניין קביעת המשמורת וככל הנראה בהיעדר נסיבות ממש מיוחדות אם הבן יביע את רצונו להתגורר אצל האב הרי שהמשמורת תעבור לאב ולכן כצעד ישיר המזונות המשולמים לך בגינו מצד האב יבוטלו ע"י ביהמ"ש. וכל שנותר לך באם את חפצה בכך הוא לבקש הגדלת מזונות בעבור הבן שמתגורר אצלך ובמשמורתך.

    • ענייני מזונות ילדים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 04/12/2008 22:50

      ענת שלום, לביה"ד הרבני סמכות לדון במזונות ילדים רק במקרים בהם יש הסכמה של שני הצדדים (אך אצלך מעצם הגשת התביעה לביהמ"ש הבעת את אי הסכמתך לדון בעניין בביה"ד), וכן מספר תנאים נוספים אשר אינם חלים במקרה שלך, בו המזונות המקוריים נקבעו בהסכם גירושין. לפיכך צדק עורך דינך בכך שיעץ לך להודיע לביה"ד כי עניין מזונות הילדים נדון בביהמ"ש. מומלץ עוד כי תבקשי מעוה"ד להגיש בקשה לביהמ"ש להקדים את מועד הדיון בפניו, לאור הנסיבות. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת .

      • משמורת - דיני משפחה
        עו"ד מ. חשמונאי | 04/12/2008 23:13

        ענת, שוב שלום, ברור שאת היכולה. הוא אינו יכול לבקש משתי ערכאות מקבילות לדון באותו עניין. אם התביעה הוגשה לביהמ"ש, לביה"ד אין סמכות לדון באף אחד מהענינים הנ"ל ובוודאי שלא לתת החלטות ביניים בעניין שאינו תלוי ועומד בפניהם. מעצם הגשת התביעה ע"י בעלך לשעבר לביהמ"ש, העניק הוא עצמו סמכות לביהמ"ש לדון בכך. עם זאת עליך לזכור שהיה וביהמ"ש ימצא שיש להעביר את המשמורת, יש סיכוי סביר שיבוטלו המזונות. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

        • תודה מקרב לב על התיחסותכם
          ענת | 05/12/2008 17:57

          עו"ד מיקי חשמונאי וטו"ר אביעד אושרי-המון תודה כבר ניסחתי בקשה לבית הדין הרבני לבטל את הדיון וצרפתי את כל התביעות שאני הגשתי . שבת שלום