ניתוק ילדים ממשפחת אמם - דיני משפחה

  • שאלה:אכיפת פסק דין של בית משפט לענייני משפחה
    ינון | 04/12/2008 03:44

    רקע:זוג גרוש + שני ילדים.הצדדים מסוכסכים מאד.מוות פתאומי של האמא. לאחר המוות האב מנסה למנוע מהילדים להתראות עם הצד של האמא. מגיעים למשפט כאשר השופט פוסק הסדריי ראיה לסבא ולסבתא.הסדרי הראיה כוללים מקרה של מעבר האבא למגורים בחו"ל שהם שתי שיחות טלפון במהלך השבוע + שני ביקורים שנתיים בחופשת פסח ובחופש הגדול. כיום: האב + הילדים מתגוררים בחו"ל.הסדרי הראייה בנוגע לשיחות השבועיות מתקיים אבל לגבי הגעה של הילדים לארץ מתעוררת בעיה. השאלה:מה ניתן לעשות במידה והאב מסרב לשלוח את הילדים לארץ בניגוד לפסק הדין בטענה שלבת הבכורה יש קושי עם הטיסה.כאשר ברור לצד האמא שהסיבות הם אחרות כגון ליצור ניתוק שיטתי בין הנכדים לסבא וסבתא מצד האם ובכלל בין כל הקרובים מצד האם כאשר מיותר לציין שהקשר בין הילדים לצד האם הוא קשר חם מאד של האהבה גדולה שבעקבות הטרגדיה של האם מתרופף עקב פעילותו של האב. כיצד ניתן לאכוף את פסק הדין? מה לגבי הרצון של הילד השני כן להגיע? יש לציין ששואל השאלה הוא דוד של הילדים מצד האם.

    • ניתוק ילדים ממשפחת אמם - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 04/12/2008 22:52

      ינון שלום, מורכבות שאלתך אינה מאפשרת מתן תשובה במסגרת הפורום. מומלץ כי תעשה שימוש בלחצן "יעוץ אישי" והנהלת האתר תשתדל לסייע בידיך ככל האפשר. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת