מעוניינת לעזור

  • מימוש הסדרי ראייה- עזרתכם הדחופה!!!!
    אורית | 27/11/2008 12:01

    ביתי בת ה-10 לא נפגשה עם אביה הביולוגיה באופן סדיר מיום הגירושין, זאת בשל העובדה כי האב לא היה עיקבי וכתוצאה מכך ביתי החליטה כי לאחר תקופה כי אינה מרגישה כל צורך להפגש עימו. אני נשואה בשנית ולנו ילד נוסף וכעת האב מבקש שכן להפגש עימה באמצעות בית הדין הרבני ועו"ס. ביתי אינה מעוניינת בתוקף ואני לא יודעת איך עליי לנהוג.

    • מעוניינת לעזור
      מעוניינת לעזור | 27/11/2008 12:27

      האם ביתך לא מעוניינת להיפגש עם אביה כי זאת החלטה שלה? האם אביה משלם מזונות? האם יש לך חזקה עבור הילדה? האם הוא מהווה איום על הילדה? אלו שאלות חשובות שהינך צריכה לשאול את עצמך ואת הילדה כי בתי דין רבניים די הולכים לטובת הגבר ממה ששמעתי. שהיה לך בהצלחה!

    • חיוב בהסדרי ראיה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 27/11/2008 23:31

      אורית שלום, ראשית יש לבחון האם לביה"ד הרבני סמכות לדון בהסדרי הראיה, ואם אין לו סמכות לכך - יש לטעון זאת מיד. מומלץ כי תפני דחוף ליעוץ משפטי אצל עו"ד המתמחה בתחום או תעשי שימוש באפשרות ל"יעוץ אישי" באתר, וישתדלו לסייע בידיך בדרך היעילה ביותר. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

    • תגובה לעוד חשמונאי
      אורית | 28/11/2008 01:28

      בית הדין כבר דן בעניין הסדרי הראייה במפגשים קודמים. האין זה מסביר כי זו זכותו? בעבר יוצגתי עי עוד בעניין עי הסיוע המשפטי , והוסכם כי יעבור הטיפול לעוס. ביתי אינה מוכנה בתוקף להפגש עם אביה הביולוגי, עוס לא השתכנעה בכך וביתהדין מרמז כי אני זו המשפיעה עליה. פניתי לייעוץ אישי אך טרם קיבלת תגובה- אני מבקשת לדעת האם עליי לאלץ את ביתי להגיע למפגשים למורת רוחה וכיצד ניתן לעצור את התהליך.

    • כדאי לשכנע את הילדה להפגש עם אביה.
      יואל | 01/12/2008 00:19

      הרי כאמא את יודעת ש ילדה בת 10 כועסת על אביה ואת יכולה לשכנע אותה להתפייס.ילדים שהתנתקו מאביהם הביולוגי גילו מאוחר יותר נטיות למריבות קשות עם האם.