צוואה הדדית - דיני משפחה

  • צוואה חדדית
    רוזה | 24/11/2008 22:39

    ב2003 אני ובעלי הארכנו צוואה חדדית. ב 2008 התגרשנו והוא גם עשה צוואה חדשה. הוא לא הודיע לי בכתב על צוואה החדשה. איזה צוואה תקפה? תודה

    • צוואה הדדית - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 25/11/2008 17:35

      סוגיית הצוואות ההדדיות הינה סוגיה מורכבת במצב הדברים שתיארת אני מציע לך לערוך צוואה חדשה המבטלת את קודמתה.

      • המשך לשאלה
        אני | 25/11/2008 18:47

        צוואה חדשה מבטלת את הצוואה החדדית גם אם אני לא מודיע לצד השני? ומה בקשר לתיקון 12 לחוק הירושה מ-1/08/2005 (סעיף 26) ב) לביטול צוואה הדדית לא יהיה תוקף אלא אם כן יתקיים אחד מאלה: (1) בחייהם של שני בני הזוג - המצווה המבקש לבטל את צוואתו ימסור הודעה בכתב על ביטול הצוואה למצווה השני; נמסרה הודעה כאמור, בטלות הצוואות ההדדיות של שני המצווים;

        • צוואה ההדדית
          עו"ד גיל שחף | 25/11/2008 22:18

          אופן הביטול ברור. אינני רואה כל סיבה מדוע לפעול בשונה מהוראות התקנות והחוק תוך נטילת סיכון שבהעדר הודעה לא יתקבל הביטול. הפורמליסטיקה בצוואות היא חשובה מאד, ויש לפעול על פיה.