בעלות על רכב - דיני משפחה

  • הליכי גירושין שאלה
    תומר | 21/11/2008 01:58

    יש לי רכב שאני ואשתי רכשנו ב 40000 ש"ח אני נתתי חצי והיא חצי.  את הרכב רשמתי על שמה מסיבות אשיות כאשר לה אין רשיון ,יש לי הוכחות מוקלטות שנתתי חצי  מהכסףהיא מאיימת שתיקח לי את האוטו האם יש באפשרותה באיזושהיא דרך לקחת לי את הרכב תודהת

    • בעלות על רכב - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 21/11/2008 19:15

      תומר שלום, עפ"י חוק יחסי ממון בין בני זוג, כל רכוש שצברו בני זוג במהלך הנישואין, הינו משותף, ולכן הרכב משותף בין אם נרכש במימון אחד מכם וברור שאם מומן ע"י שניכם. במקרה כזה אין כל קושילקבל פס"ד מביהמ"ש המצהיר שהרכב הוא רכוש משותף. עם זאת כל עוד אין צו אחר ו/או פס"ד מביהמ"ש, היא תוכל להעלים את הרכב, להשתמש בו באופן בלעדי ואף למכור אותו (אלא אם כן קיבלת מביהמ"ש צו עיקול, אשר נרשם במשרד הרישוי) בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • המשך הליכי גירושים
        תומר | 22/11/2008 12:49

        להעלים את הרכב אני לא יודע אם היא יכולה היות ואין לה גישה למפתחות של הרכב השאלה אם היא יכולה להשיג מפתחות של הרכב מהחברההאם יש לה אפשרויות נוספות מבחינה חוקית לעקל את הרכב או לשעבד או כל דבר אחר?והאם אני יכול למנוע זאת מבעוד מועד תודה ת