השכרת נכס ע"י אחד השותפים - דיני משפחה

  • בעיות משפחתיות רגישות
    לא משפחתית | 20/11/2008 17:39

    אני ואבי ירשנו דירה שעדיין רשומה על שם קרוביי הנפטרים אך הצוואה אושרה בבית משפט. אבי משכיר מזה מספר שנים את הדירה בלא הסכמתי ובנוסף מסרב לתת לי העתק של מפתחות הדירה . ואני מעוניינת לפנות משם את הדיירת , שאף איני בטוחה שהיא חתמה על חוזה אם אבי אלא אם סבי שאין לו חלק בדירה למי עליי לפנות על מנת לעשות זאת

    • השכרת נכס ע"י אחד השותפים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 21/11/2008 19:00

      שלום רב, כדי להשיב על שאלתך, יש לדעת בוודאות האם הדיירת חתומה על הסכם שכירות ועם מי. אם הדיירת חתמה על חוזה עם אביך, או אם חתמה על חוזה עם סבך אבל בהסכמת אביך (הגובה את דמי השכירות), עליו לשלם לידיך מחצית מדמי השכירות שהוא מקבל (בהנחה ששניכם שותפים יחידים בנכס). אם אינך מעוניינת להמשיך את השיתוף איתו, יהא עליך להגיש תביעה לפירוק שיתוף. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • לחדד את את התשובה
        לא משפחתית | 21/11/2008 23:26

        ז"א אע"פ שהדירה מושכרת לא ברשותי אני עדיין לא יכולה לפנות איכשהוא את הדיירת , אלא רק ע"י פירוק שותפות