תוספת

  • עיזבון המורכב מחובות בלבד
    מורן | 17/11/2008 20:12

    אנו שני אחים אשר אמנו נפטרה לפני מספר שנים, ואבינו חולה במחלה סופנית. אבינו מבזבז כספים באופן שאינו סביר וצובר חובות, ובנוסף מעוניין למכור את הדירה שבבעלותו ולקנות דירה אחרת באמצעות לקיחת משכנתא. אני מעוניינת לדעת מה יקרה במידה ואבינו ימות וכל עיזבונו יהיה מורכב למעשה מחובות, כלומר, לא תהיה כל יתרה לכיסוי חובות העיזבון ? האם הדירה החדשה שעליה יש משכנתא תעבור לידי הבנק, ומה יהיה על יתר החובות ? האם ייתכן שחובותיו של אבינו ייכפו עלינו, ונאלץ לשלם אותם מכספנו האישי ?

    • תוספת
      מורן | 17/11/2008 21:08

      שאלה נוספת - מה תהיה הסיטואציה במידה ונחליט שלא להוציא צו ירושה, כלומר למעשה נשאיר את כל מה שאבינו יותיר אחריו (לטוב ולרע) ללא כל דורש? האם במצב בו אנו לא נוציא צו ירושה יוכלו אחיו להוציא צו זה ? תודה מראש !

    • חובות עזבון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 17/11/2008 23:51

      מורן שלום, חובות עזבון משולמים מתוך העזבון עצמו, בין השאר באמצעות מימוש רכוש (כולל הדירה שתרכש באמצעות משכנתא), ואינם נכפים על היורשים ו/או בני משפחה אחרים. העובדה שלא תבקשו להוציא צו ירושה, לא תהפוך את דודכם לפתע ליורש ותשלול את זכויותיכם כיורשים. המצב היחיד בו הדוד יכול להיות יורש הוא במקרה בו אביכם יכתוב צוואה ובה ייציין כי אחיו הוא יורשו. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת