טענת "חזקה"

  • האם נכונה במקרה הזה טענת חזקה מכוח השנים
    מרדכי | 16/11/2008 05:36

    שלום רב אנו נימצאים על פרשת דרכים. ( ואין בידנו אפשרות כרגע , לשכור עורך דין ) מדובר בירושה לשלושה אחים . דונם אדמה 2 מחסנים ובית . והירושה מחולקת כך: יורש א - 600 מטר אדמה יורש ב - 200 מטר אדמה יורש ג - 200 מטר אדמה במשך 22 שנה איפשרו האחים ליורש ג להתגורר בבית ולא גבו מימנו דמי שכירות , רק מתוך רחמים על האח שתמיד טען שאין לו כסף , לפני 5 שנים יורשת א פתחה בהליך משפטי לפרוק השיתוף,ותביעת דמי שימוש - והיום לאחר ביצוע פרצלציה עומדת בפני בית המשפט ההחלטה האם להורות על חלוקה ללא הסכמת הבעלים .חלוקה של 600 : 400. לאורך כל החמש שנים יורש ב ויורש ג היו מיוצגים ע"י עורך דין אחד, נגד יורש א . אבל נכון להיום עוד לפני החלטת בית המשפט על חלוקה ללא הסכמת הבעלים ,התחיל יורש- ג -בצעדים חריגים כנגד יורש -ב -צעדים כגון : *מניעת השימוש במחסנים , הכנסת ציוד אישי של יורש ג למחסנים על מנת לקבוע עובדות . *בקשה באמצעות עו"ד לפנות את הציוד מהמחסנים תוך כדי הקצבת זמן ביצוע . ואפילו עד כדי הזמנת משטרה והגשת תלונה על הסגת גבול של יורש -ב- או מישהו מטעמו . אציין כי יורש –ב- לא היה שותף בכל הדיונים שהתקימו ב 5 שנים האחרונות עקב מחלה קשה . ויורש- ג -טוען היום כי יש לו " חזקה " על כל השטח , ואף אחד לא יכול להיכנס ללא אישורו . אנו נישמח לקבל את חוות דעתך שתאיר את עיננו לדרכי פעולה תודה!!!!!!!!

    • טענת "חזקה"
      עו"ד מיקי שיפמן | 16/11/2008 22:30

      שלום רב, לצערי לא ניתן להתייחס ולענות לשאלה זו מפאת מורכבותה. ניתן להפנות את השאלה למערכת האתר במסגרת "יעוץ אישי" וישתדלו לסייע בידיך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר