שלום בית - דיני משפחה

  • שלום בית
    X | 15/11/2008 20:25

    האם במצב של תביעת מזונות, פירוק שיתוף בבית הדין לענייני משפחה, יש מצבמ לגשת לבית הדין הרבני ולבקש "שלום בית"? או אולי בבית הדין לענייני משפה?

    • שלום בית - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 15/11/2008 20:40

      שלום רב, שלום בית ניתן לבקש רק בבית הדין הרבני, אולם הדבר תלוי בנסיבות - מי מגיש את הבקשה, אילו תביעות הוגשו, לאיזו ערכאה וע"י מי. לכן, ללא פרטים נוספים מהותיים, לא ניתן לתת תשובה לשאלה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • שלום בית
        לעו"ד מיקי | 15/11/2008 20:48

        כעת ישנה תביעת מזונות בבית הדין לענייני משפחה שנפתחה על-ידי, ותביעה לפירוק שיתוף שנפתחה בבית הדין לענייני משפחה על-ידי הפרוד שלי. האם אני יכולה לגשת לבית הדין הרבני ולבקש שלום בית?

        • שלום בית - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 15/11/2008 20:56

          שלום רב, לאור העובדה שנסיבות חייכם הביאו את שניכם להגיש תביעות זה נגד זו, יש לשקול נסיבות אלה ולשקול האם אכן הצעד הנכון הוא הגשת בקשה לשלום בית (או אולי צעדים אחרים). מומלץ כי תיוועצי עם עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה ו/או תפני לאתר בבקשה ליעוץ אישי (שם תוכלי לפרט יותר את העובדות הרלוונטיות) ויישתדלו לסייע בידיך בדרך הטובה ביותר. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

          • שלום בית
            X | 16/11/2008 19:24

            השאיפה לשלום בית היא כתוצאה מכך שאין אני מוכנה להתחלק בשלב זה של החיים בדירת המגורים, מבחינתי שהפרוד יחזור הביתה, גם בתמורה לכך שאני אדרוש שלום בית מבית הדין הרבני.. חשוב לי לא לגרום לזעזועים לילדיי ולי בשלב זה של החיים גם בתמורה למצב שאולי איני לוקחת בחשבון, שאוכל להגיש בקשה לשלום בית בבית הדין הרבני והפרוד שלי יחזור הביתה.. השאלה אכן האם מצב שכזה בשלב שכזה אפשרי , ובמידה ואני יחל שלום בית, הפירוק שיתוף בדירת המגורים תידחה למועד אחר , או שבכלל יבוטל?

            • פירוק שיתוף במקרקעין - דיני משפחה
              עו"ד מיקי חשמונאי | 17/11/2008 17:34

              שלום רב, בעקרון אין הגנה בפני תביעה לפירוק שיתוף, אם כי בתיהמ"ש לענייני משפחה משתדלים לא לפסוק פירוק שיתוף בדירה בלבד, מבלי להתייחס לשאר הרכוש. אולם במקרה בו אין תביעות ביחס לשאר הרכוש, יש סיכוי סביר שביהמ"ש ייתן פס"ד לפירוק השיתוף בדירה. עם זאת, ניתן לשקול הגשת בקשה מתאימה לביה"ד ביחס להמשך המגורים בדירה. אני ממליצה שוב כי תפני לאתר במסגרת ייעוץ אישי, כדי שניתן יהיה להשיב לך תשובות מפורטות יותר, על סמך המקרה האישי שלך. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

              • שלום בית
                X | 17/11/2008 20:22

                התביעה הינה לפירוק שיתוף לגבי הדירה,המיטלטלין - למעשה אין שאר רכוש, יש את נושא הזכויות הפנסיוניות שלי בלבד, כי הפרוד שלי לפני שעזב את הבית בכל הכסף וזכויותיו הפנסיוניות מהעבודה שלו פרע אותם ופתח עסק שנכשל כישלון נחרץ. איזו בקשה אני צריכה לבקש מבית הדין להמשך המגורים שלו בדירה ומה לעשות? כיצד אני פונה אליכם באופן דיסקרטי ? ובכל מקרה תודה!

                • פירוק שיתוף - דיני משפחה
                  עו"ד מיקי חשמונאי | 17/11/2008 21:50

                  שלום רב, תוכלי לפנות לאתר בפניה אישית באמצעות לחצן "יעוץ אישי". בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

                • עם עו"ד טוב
                  אחד שקצת יודע | 26/11/2008 21:45

                  תוכלי להגיש תביעה לשלום בית בבית הדין הרבני ולדרוש מדור ספציפי .