יפוי כח בלתי חוזר

  • יפוי כח לממכר נכס מחריג את הנכס מהעזבון?
    דחוף | 10/11/2008 11:16

    שלום, האם יפוי כח בלתי חוזר שניתן לעו"ד מחריג את הנכס מנכסי העיזבון? תאור המקרה: ישנה צוואה ולא הכלילו בה נכס מסויים. על נכס זה ניתן יפוי כח לעו"ד למכירה. הנכס טרם נמכר. במידה ומחר נפטר בעל הנכס - האם יפוי הכח מחריג את הנכס מנכסי הירושה? האם מי מהיורשים החוקיים יכול לבוא ולטעון שהוא זכאי לרשת את הנכס על אף שקיים יפוי כח למכירתו? תודה

    • יפוי כח בלתי חוזר
      עו"ד מ. שיפמן | 10/11/2008 20:41

      שלום רב, כוחו של יפוי כח בלתי חוזר הינו גם לאחר מותו של אדם ולכן אם ניתן יפוי כח שכזה להעברת נכס על שם אדם כלשהו הרי שיש לבצע את האמור ביפוי הכח הבלתי חוזר. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • המשך לשאלתי
        דחוף | 11/11/2008 15:01

        מה קורה במצב שיפוי הכח מסמיך עו"ד למכור נכס מסויים בעתיד לכל מי שייראה לו (ז"א-יפוי הכח לא מסמיך למכירה לאדם ספציפי), ואת התמורה מהמכירה להעביר לגורם שלישי כלשהו? האם היורשים ע"פ דין יוכלו לבוא ולהגיד שמדובר בהתחייבות לתת מתנה שלא הושלמה, וכיוון שבעל הנכס נפטר והמתנה לא הושלמה (הנכס עדיין לא נמכר וכספי התמורה טרם הועברו לגורם שהיו אמורים לעבור), אזי הנכס נכנס לעיזבון המנוח?

        • ראה תשובתי לעיל  לת
          עו"ד מ. שיפמן | 12/11/2008 23:48