צוואה ע"י חולת אלצהיימר - דיני משפחה

  • צוואה - חולת אלצהיימר (דחוף)
    shimrit84 | 09/11/2008 22:15

    שלום, חולת אלצהיימר, שקיימים מסמכים רפואיים על כך שהמחלה החלה לפני החתימה על הצוואה (חתמה בנוכחות בתה ועו"ד על הצוואה). האם הצוואה תקפה? האם במחלה שכזו הדבר תלוי לפי "התקפים" או שזאת מחלה שבכל מקרה גורמת לאי צלילות? יש קלטת וידאו בה היא חותמת על הצוואה ולכאורה היא ניראת צלולה בעת החתימה.

    • צוואה ע"י חולת אלצהיימר - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 09/11/2008 22:49

      שימרית שלום, תקפות הצוואה תלויה במצב הרפואי של המצווה בעת החתימה על הצוואה. אם קיימים מסמכים רפואיים, ממועד סמוך למועד החתימה, המאשרים כי לא היתה צלולה - לא יהיה תוקף לצוואה. נקודה נוספת המחייבת בדיקה היא האם הבת, אשר נכחה בעת החתימה, היתה בין היורשים, שכן במקרה זה יש לבחון את מכלול הנסיבות, אשר בעקבותיהן יתכן שהצוואה אינה תקפה או לפחות החלק המתייחסת לבת, אינו תקף. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • שאלה נוספת בהקשר זה
        shimrit84 | 10/11/2008 15:18

        השאלה היא מהו מועד סמוך למועד החתימה? האם קודם כדאי לפנות לקופ"ח לבקש את התיק הרפואי בטרם הפנייה לעו"ד? ולשאלתך, לפי הצוואה הכל הורש לבת שהיטיתה נוכחת בעת החתימה. האם ידוע לך האם התשלום לעו"ד במקרה שכזה יעשה בסוף בהתאם למה שיקבע או שנהוג לשלם כמו שמסכמים עימו ללא אפשרות לתשלום בסוף ההליך? תודה רבה.

        • צוואה ע"י חולת אלצהיימר - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 10/11/2008 19:09

          שימרית שלום, מועד סמוך לחתימה הוא אותו מועד שיקשה על המתנגד לטעון כי בין אותו זמן למועד החתימה על הצוואה, לא הבינה המצווה את תוכן הצוואה ומשמעותה. שוב, כיוון שהבת הנהניית היתה נוכחת בעת עריכת הצוואה, למעשה הצוואה אינה תקפה, בהתאם להוראות סעיף 35 לחוק הירושה - "הוראת צוואה, פרט לצוואה בע"פ, המזכה את מי שערך אותה או היה עד לעשייתה או לקח באופן אחר חלק בעריכתה, והוראת צוואה מהזכה בן זוגו של אחד מאלה - בטלה". לגבי התשלום לעוה"ד - הכל אפשרי, בהתאם להסכם בין עורך הדין ללקוח. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת