ידועה בציבור - דיני משפחה

  • מטפלת שתהפוך לידועה בציבור
    רחל | 09/11/2008 12:51

    שאלה בנוגע לידועה בציבור אבי אלמן בגיל 70 המתגורר לבדו. לפני שנה התחלנו להעסיק מטפלת שמסייעת לו בשכר, במסגרת מכסת השעות שקיבל מביטוח לאומי. הכרנו מטפלת זו בנסיבות אחרות כמה שנים קודם, וידוע לנו כי בעבר סבלה מבעיות נפשיות, וכי עתה היא מאוזנת תרופתית. ה יא מקבלת שכר מביטוח לאומי עבור 15 שעות בשבוע. לאחרונה נודע לנו כי היחסים בינה לבין אבי התהדקו, והיא נמצאת איתו גם מעבר לשעות העבודה . אציין כי לי 4 אחים, ואנו נוהגים לבקר את אבי כל סוף שבוע, ימים בהם המטפלת לא נמצאת. אנו חוששים ממצב בו המטפלת תדרוש בשלב כלשהו חלק מנכסיו או ממונו של אבי. שאלותי: א. האם מבחינה חוקית, יהיה תוקף למסמך אשר יכתב באמצעותינו (לא ע"י עו"ד), ועליו תחתום המטפלת, על הצהרה לפיה תתחייב לא לדרוש בשום שלב, חלק מנכסיו או ממונו של אבי? ב. ב. האם יש צורך בעדים לחתימה זו? ג. ג. האם יש צורך לתת למסמך תוקף בדרך כלשהי? ד. ד.האם עלינו לציין דבר מה נוסף בהצהרה זו? ה. ו.האם יש ערך להצהרה שנחתמה על ידי מי שמבחינה בריאותית ידועה כבלתי בריאה נפשית (בין אם תעשה ע"י עו"ד או לא) ו. האם במידה והיא תעתיק את מגוריה לביתו של אבי, תתכן אפשרות חוקית לאחר מותו של אבי יבדל"א, שהיא תדרוש להשאר לגור בבית זה ? ז. ז. מה תוכלו לייעץ לנו לבצע? תודה רבה !!!!!!

    • ידועה בציבור - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 09/11/2008 22:04

      1. צוואה של אביך בו הוא מוריש את כל רכושו לכם. בצוואה גם הייתי מוסיף פרק על אותה גב', מרחיב על מערכת היחסים, ומבהיר בדיוק מדוע לא מוריש לה דבר. 2. הסכם בין אביך לבינה אותה ג'. אין צורך לאשר הסכם שכזה בבית משפט 3. היה והגב' תסכים לחתום על הסכם טוב גם אם היא תצטייד במסמך מרופא המעיד על כך שהיא כשירה מבחינה משפטית ומבינה את מה שהיא חותמת עליו