השתתפות בנ"ז בחובות השני - דיני משפחה

  • חלוקת חובות חצי חצי בגירושין
    לינור | 06/11/2008 16:42

    אני ובעלי זוג ללא ילדים ולא קנינו דירה ולא אוטו ובעצם כלום מאז חתונה. בעלי סיפר לי שהוא מעוקל ופתח עסק על שמי ורצה מסגרת 2200 בבנק לאחר מכן רצה מסגרת בבנק אחר בסכום 5000 וויזה שנשארו בו חוב של 3000 סך חובות שמופיעות בשמי הן 10000 ש"ח. רציתי לשאול אם פונים לבית משפט להתגרש האם בית משפט יכול להחליט שאני אשלם חובות שלו או אפשר לבקש שנשלם חצי חצי רק את העשרת אלפים האלה? האם בכדי להתחלק חצי חצי בחובות אצטרך לשכור עו"ד ולהלחם בבעלי או שזה הולך ציק צק ? אין לי הוכחה חותכת שהוא מעוקל אך התנהלותו הכספית יכולה להעיד וגם ראיתי טופס שרכבו מעוקל וכן תביעה מבית חולים שלא שילם חוב כלשהו וכנל אנשים היו מתקשרים הביתה כדי שיחזיר להם חובות

    • השתתפות בנ"ז בחובות השני - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 06/11/2008 20:38

      לינור שלום, עפ"י חוק יחסי ממון בין בנ"ז, החובות והזכויות שצברו בני הזוג, במהלך הנישואין, הינם משותפים. מכאן נגזר כמובן שאם צבר בעלך חובות לפני הנישואין, הם אינם משותפים. יתכנו גם מקרים מיוחדים, בהן צובר מי מהצדדים חובות נוספים, ובנסיבות מיוחדות יחליט ביהמ"ש גם לגביהם כי אינם משותפים. כיוון שהעסק אשר צבר חובות רשום על שמך, מומלץ כי תפני לקבלת יעוץ משפטי (או ליעוץ אישי באתר) בטרם תנקטי בכל פעולה בעניין זה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת

      • לינור
        איך מקבלים יעוץ אישי | 06/11/2008 22:28

        באתר?

        • פניה ליעוץ אישי - פורום דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 09/11/2008 22:58

          לינור שלום, יש ללחוץ על כפתור "יעוץ אישי" בפורום, ולכתוב את השאלה, אשר תועבר להנהלת האתר, לצורך קבלת מענה אישי. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת