שינוי הסכם - דיני משפחה

  • נספח להסכם ממון
    גילה | 19/10/2008 16:54

    שלום, בעלי ואני חתמנו על הסכם ממון לפני החתונה. כעת רכשו דירה, וברצוננו להוסיף נספח להסכם בדבר החלק היחסי של כל אחד בדירה. מה צריך לעשות? האם מדובר בעידכון ההסכם, או שניתן לבצע הסכם בנוגע לדירה בנפרד או כנספח? תודה

    • שינוי הסכם - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 19/10/2008 21:52

      ערכו את השינוי להסכם בעזרת איש מקצוע, ואשרו את השינוי בבית משפט/בית דין רבני ככלל, ללא אישור, אין תוקף !

      • שינוי הסכם
        גילה | 20/10/2008 11:49

        האם ניתן לאשר אצל נוטריון, כפי שאישרנו את הסכם הממון? בנוסף, ההסכם עצמו מדבר כבר על מצב של קניית דירה, כל מה שצריך זה לאמר מה החלק היחסי של כל אחד בדירה שנרכשה. האם זה יכול לבוא כנספח?

        • המשך תשובה- דיני משפחה
          עו"ד מיקי שיפמן | 20/10/2008 14:43

          שלום רב, אישור נוטריוני להסכם ממון נותן תוקף להסכם אך ורק כאשר מדובר בבני זוג בטרם נישואיהם ולכן ההסכם שלכם , לכאורה, לפי הנתונים שמסרת הינו תקף. יחד עם זאת, מאחר וכיום אתם מבקשים לשנותו או להוסיף לו נספח כזה או אחר הרי שע"פ החוק עליכם לעשות זאת ולקבל אישורו של ביהמ"ש ונוטריון לא יספיק. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר