מזונות מחסוי - דיני משפחה

  • מזונות לאשת חסוי
    יסמין | 15/10/2008 18:26

    מוניתי לאפוטרופא לענייני רכוש וגוף לאבי החולה. מינוי זה הוא עבורי ועבור שני אחיי, ביחד ולחוד. אחיי הם ילדיו של אבי מנישואיו הראשונים, ואימם אינה אימי. כיום חשבון הבנק של אבי הינו משותף לו, לי ולאימי (היא אשתו), אך בשל המינוי עלי להפריד את חשבונם של הוריי. על כן אפתח חשבון בנק בנפרד עבור אימי, כך שלכל אחד מהוריי יהיה חשבון משלו, ובו הוצאותיו והכנסותיו שלו בלבד. בחשבון של אמא אהיה גם אני שותפה, היות ולמרות שהיא מוגדרת צלולה, היא חולה פיזית ונפשית ואינה דואגת לדבר מענייניה- אבי דאג לכל ענייניה עד שחלה, ואז אני התחלתי לטפל בשניהם, כשרק הטיפול באבי מגובה בצו בית משפט. חשוב לציין שאין לי כל עניין אישי בנכסי מי מהוריי, מלבד העניין בטובתם הם. ההכנסות של אימי אינן מספיקות עבור הטיפול בה (שהות בבית אבות, נסיעות, תרופות, בגדים וכו'). ההכנסות של אבי מספיקות עבור הטיפול בו (שהות וטיפול בבית אבות) ועוד נותר עודף שמאפשר את הטיפול באמא ועוד הפרשה לחיסכון. במצב החדש, שבו חשבונות הבנק יהיו מופרדים, יהיה צורך בהעברת סכום משתנה מדי חודש (כ- 10,000 ש"ח), בהתאם להוצאותיה של אמא, מחשבונו של אבא אל חשבונה שלה. הבנתי שלצורך זה עלי לבקש מזונות עבורה בבית משפט. למקרה שלא הבהרתי- אין להוריי ילדים קטינים. לא ביחד ולא בנפרד... ולשאלות... מהם הטפסים שעלי להגיש? האם ניתן להשיגם מראש ולמלאם? מהם האישורים שיש להציג? האם נחוצים כמה עותקים מכל הניירת הנ"ל? האם הבקשה למזונות מוגשת באותו בית משפט לענייני משפחה (באותה עיר) שבו התנהלה הבקשה לאפוטרופסות? האם יש להגיש בקשה בדואר או שנחוצה נוכחות פיזית? של מי מכל המעורבים? כמה זה עולה? כמה זמן יעבור עד שבית המשפט יאשר? האם אחיי, האפוטרופסים ביחד ולחוד עימי, צריכים להיות שותפים בבקשה? האם יש מסמכים נוספים שיש להציג בשל מעורבותם? נראה לי ששאלתי כל שאלה אפשרית, אבל אם לא- אשמח גם לתשובות על שאלות שלא שאלתי... המוני תודות יסמין

    • מזונות מחסוי - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 15/10/2008 21:26

      השאלות הן רבות ומורכבות. לחלקן תשובות פשוטות וברורות ולחלקן האחר ניתן להתייחס רק בהערכות. הפורום אינו יכול לתת מענה הולם ורציני לכל השאלות שהצגת אנא שקלי פנייה למסלול הייעוץ האישי באתר