מזונות אישה ועוד- דיני משפחה

  • שלום וברכה
    בת אל | 14/10/2008 21:40

    שלום לכם ואני שמחה שנתתם לי את האפשרות לייעוץ באתר. אני אכתוב את הסיפור מתחילתו ועד סופו ואשמח לשמוע ממכם אז ככה התחתנתי לפני שנתיים בערך ויש לי ילדה בת ארבעה וחצי חודשים אנחנו חרדים, לא הסתדרנו מההתחלה ועל כן פנינו במשך החיים המשותפים שלנו לרבנים ויועצים על מנת לסדר את העניינים .שום דבר לא הסתדר ממש ותמיד איפשהו צצו בעיות. מבחינת ענייני אישות אי אפשר לומר שהעניין משביע רצון ואפילו פחות מזה. אני כאישה טובה שלמדתי שאף פעם לא אומרים לא לבעל מצאתי את עצמי לא מתנגדת אף פעם ליחסי מין. בעלי מצידו לא היה מהמשקיעים. ופעם אחת רק התנגדתי בעקבות מריבה. מה שיוצא מזה שניתן לומר שאני ממש סולדת ממנו, ולא רואה את עצמי חוזרת אליו לעולם. כמו כן הוא היה משפיל אותי מילולית, ולא היה אכפת לו שאין פרנסה או אוכל בבית, הוא היה דואג לעצמו ואם אני בהריון רציתי משהו הייתי לדעתו אחת כזו שלא משתלטת על עצמה . במשך חיינו חשבתי שהסלידה שלי ממנו תעבור לי אם אהיה בהריון, ובהריון חשבתי שזה בגלל ההריון ולאחר הלידה ראיתי שאין שיפור ולהפך העניין מחמיר, אז החלטתי שאינני חוזרת לביתנו המשותף ואשאר בינתיים אצל אימי עד שיתבררו העניינים, כמובן שאיתו לא כל כך היה עם מי לדבר, והוא רצה ששוב נפנה לרבנים, אמרתי אז לרב שהיינו אצלו שאינני מוכנה לחיות איתו והוא אמר שלי ששום רב לא יכריח אותי לעשות כזה דבר.בינתיים הוא החליט שהוא לא רוצה להשאר אצל ההורים שלי כי זה לא הבית שלנו, ובבית שלנו הוא הכין בינתיים ארגזים לאריזה. בינתיים הוא לקח לי כסף של העבודה שלי, למרות שלא חיינו כבר ביחד. וכן לקח לי את כספי הביטוח הלאומי. אני פניתי יום אחד לבית שלנו איחרי שהוא אמר שהוא לא חוזר יותר, והוא לא רצה לדבר איתי בשום אופן, אמרתי לו שלא משנה, התיעצתי ואמרו לי לא לתת לו לקחת את הדברים מהבית, ומי שיקח ראשון הוא בעצם מרויח את הדברים , הבאתי הובלה ולקחתי את חפצי שלי בלבד. והשארתי לו את חפציו. מאז, הווי אומר כשלושה שבועות לאחר הלידה ועד היום, הוא לא יצר איתי שום קשר. לא ראה את הילדה עד היום, כשפניתי לפני בערך חודשיים לתביעת מזונות בבי"ד בחיפה, דנו במזונות הילדה בלבד. שם הוא טען לשלום בית ואני כמובן לא הסכמתי. מאז הוא גם לא יצר שום קשר.עד היום לא הראה רצון לראות אותה, ואפילו בביה"ד לא אמר שהוא רוצה לראות אותה. הוא לא שילם לי את המזונות שפסק לי בית הדין, אני רוצה לקבל מזונות גם בשבילי, ורוצה לגמור את עניין הגירושין כמה שיותר מהר. אשמח מאד אם תוכלו לייעץ לי אקבל בברכה מובשמחה את עצתכם.

    • מזונות אישה ועוד- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 15/10/2008 00:50

      שלום רב קראתי בעיון את דבריך. לעניות דעתי את צריכה יעוץ מקיף וכולל שלא ניתן ליתן במסגרת זו של הפורום. הייתי מציע לך לשקול לפנות למערכת האתר במסלול "יעוץ אישי" וישתדלו לסייע בידיך. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • סיוע משפטי חינם
      בעל ניסיון | 15/10/2008 17:02

      את יכולה לקבל ייעוץ משפטי בחינם דרך "הסיוע המשפטי" ברח' הנרייטה סולד בת"א. יש שם עו"ד שילוו אותך לאורך כל הדרך ללא כל תשלום. בהצלחה