תגובה - מזונות אשה

  • מזונות האישה
    בת אל | 13/10/2008 01:25

    בהמשך להודעתי הקודמת אני רוצה לדעת האם מגיעים לי מזונות עבורי. אני פרודה מבעלי למעלה משלושה חודשים, איני עובדת כרגע, ובעלי לא יוצרעימי קשר בכל צורה שהיא. אני גרה אצל הורי מאז שילדתי. והוא אצל הוריו. לא עזבתי ממש את הבית אלא הייתי אצל אימי לאחר הלידה אך נשארתי שם בגלל שהמצב הסתבך. בעלי עזב אותי אף הוא והלך לגור אצל הוריו. האם מגיעים לי מזונות עבורי? ואם כן, איך אני דורשת זאת? יש בידי פסק דין של מזונות עבור ביתי 800ש"ח ושם בפסק כתוב כי לא ידונו בעניין מזונותיי עד שיתברר העמדה שלנו לגבי המשך החיים. בעלי טען לשלום בית כשאני יודעת שהוא לא רוצה, כי אמר לי מפורשות לפני שעזב את הבית. אני לא מעוניינת לשמוע על כך בשום אופן. מה עושים על מנת לזרז הליכים ולא להפסיד יותר מידי? תודה רבה!!!!!!!!!

    • תגובה - מזונות אשה
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 13/10/2008 12:34

      באופן עקרוני - אם את גם תובעת שלום בית (מה שלכאורה יתכן וזו האסטרטגייה שעליך לנקוט) ואינך עובדת הינך זכאית למזונות אשה. אם את תובעת גירושין אז אם יש עילה "הלכתית" לתביעתך אזי גם את זכאית למזונות עד מתן הגט אולם אם תביעתך לגירושין אינה מגובה בעילה "הלכתית" את מפסידה את מזונותיך (עילה הלכתית - לא כל מה שבענייך עילה הלכתית לגירושין אכן זו עילה). הרב אביעד אושרי טוען רבני ומגשר משפטי

    • מזונות אישה- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 13/10/2008 15:43

      שלום רב ראשית, משאלתך משתמע שההליך מתנהל בביה"ד הרבני ויתכן וזו הסיבה לסכום המזונות הנמוך שנפסק כמזונות ילד. רצוי שהענין יתנהל בביהמ"ש. לגבי מזונות אישה- ניתן לקבל מזונות אישה כאשר את תובעת שלום בית או כאשר תבעת גירושיען בעילה מוצדקת והבעל מסרב ליתן גט. בתקופת הסירוב ייפסקו לך מזונות אישה. בכל מקרה הייתי מציע שתפני לקבלת יעוץ מסודר ומקיף (ניתן לעשות זאת במסגרת יעוץ אישי באתר) על מנת שזכויותיך לא תפגענה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר