חלוקת עזבון

  • שאלה בנושא ירושה
    ג' | 06/10/2008 14:46

    שלום הסבתא נפטרה ולא השאירה צוואה (יש לה בן יחיד שנפטר) ונשארתי אני הכלה וחמשת ילדיי כיצד מתחלקת הירושה ואיך ניתן לדרוש ומי אמור לדרוש (במקרה שלי בני(הנכד) דרש צו ירושה האם כל ילדיי צריכים להגיש יחדיו או אם הילדים לא מתנגדים אז האח שדרש קיום צו ירושה הוא יקבל את הירושה (אם אין התנגדות מצידנו) אני צריכה עזרה לא יודעת איך זה מתבצע ואם יש חובות גם אנחנו יורשים איך ניתן לדעת תודה

    • חלוקת עזבון
      עו"ד מ. שיפמן | 07/10/2008 00:55

      שלום רב יורש אחד יכול להגיש את הבקשה והוא מחויב לציין את שמות היורשים ולהודיע להם על הגשת הבקשה. הוא לא יקבל את כל העזבון בגלל שהוא מגיש את הבקשה. אם יש חובות לעזבון יש לפרוע אותם וזאת עד לגובה הזכויות של העזבון ולא ניתן לחייב את היורשים למעלה מגובה הזכויות של העזבון. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר