מזונות אם- דיני משפחה

  • חזקת האב
    גאולה | 05/10/2008 22:08

    יש לי 3 ילדים בגילאי 2,7,10 שאלתי היא אם הילדים עוברים לחזקת האב האם אני צריכה לשלם לו דמי מזונות או תשלום כלשהוא?

    • מזונות אם- דיני משפחה
      עו"ד מ. שיפמן | 05/10/2008 23:24

      שלום רב סוגיה זו של חיוב אם במזונות הינה נדירה. דיני המזונות בין בני זוג יהודים נקבעת על פי הדין העברי ואין בדין העברי (למיטב ידיעתי) חיוב מזונות של אם לילדיה אלא להיפך, החיוב הוא של האב כלפי ילדיו (למעט הטלת חיוב מזונות מדין צדקה באופן שיוויוני בין ההורים), אך כאמור החיוב הבסיסי מתייחס לאב ולא לאם. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

    • מזונות ילדים
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 05/10/2008 23:49

      האם לעולם אינה חייבת במזונות ילדיה, מאחר ובישראל עניין המזונות נידון עפ"י הדין האישי אי לכך חובת האב היא לזון ולפרנס את ילדיו.