תגובה

  • הפחתת מזונות בגין בן זוג חדש
    אבי | 05/10/2008 15:19

    גרושתי מתגוררת כרגע בדירתינו המשותפת עם בן -זוגה החדש. הדירה עומדת למכירה אך עדיין לא נמכרה. אני משלם לה מזונות פלוס חצי מסכום המשכנתא. האם יש לי זכות להפחתת מזונות על כך או דרישה כי בן-זוגה ישלם לי שכר דירה. תודה רבה.

    • תגובה
      שיר | 05/10/2008 17:51

      אם מדובר במזונות אשה, תשיג הוכחות שיש לה בן זוג ותיפטר לגמרי מהמזונות. אם מדובר במזונות ילדים, מגורים עם בן זוג לא ישפיעו על גובה המזונות. לא ברור לי מדוע הסכמת מלכתחילה שלא לקבל ממנה מחצית משכר הדירה , אלא אם כן ויתרת על סכום זה עקב כך שהיא ויתרה על מדור לילדים. במקרה כזה, אם תתבע תשלום שכר דירה היא תתבע מדור, כנ"ל לאחר שהדירה תימכר.

    • הפחתת מזונות בגין בן זוג חד- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 05/10/2008 21:06

      שלום רב אם היא גרה בדירה עם בן זוגה ומונעת ממך שימוש תוכל להגיש תביעה לדמי שימוש ראויים. בקשר למזונות - אם מדובר במזונות אישה ישנה סבירות שתוכל להפחית את מזונותיה. אם מדובר במזונות ילדים הסיפור שונה ובעייתי יותר. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • חידוד השאלה
        אבי | 29/10/2008 07:02

        מה הכוונה מונעת ממני שימוש? האם יש לי זכות לבקש שבן זוגה ישלם לי מחצית משכר הדירה בכל מקרה? תודה שוב