אין אפשרות

  • מסמך
    שרון | 05/10/2008 13:42

    שלום אני בת 24 אימא לילד בן 3 חודשים אני לא נשואה האב של בני אדם מפוקפק לצערי גיליתי זאת מאוחר יותר רציתי לשאול אני רוצה לבצע מסמך שאם חלילה וחס קורה לי משהו אני לא רותה שהוא יגלה את בני רק אימא שלי. הוא אדם שמעשן גראס כל היום,ישב בבית סוהר ולא דוגמא לאבא לגדל ילד לצערי הרב גיליתי הכל מאוחר ולא רציתי לעשות הפלה יש אפציה לעשות מסמך כזה,ואיך? תודה שרון

    • אין אפשרות
      שיר | 05/10/2008 17:57

      במידה והוא לא יודע שהוא האבא, אזי אם לא תתבעי ממנו מזונות הוא בכלל לא יחשוב שהילד שלו. אם הוא יודע אז זכותו לגדל את הילד ושום מסמך שתכתבי לא יעזור. במידה ויקרה לך משהו והוא ירצה לגדל את הילד, אמך או כל קרוב אחר יוכל לפנות לרשויות הרווחה ולטעון שהוא מהווה סיכון לילד עקב התנהגותו ורשויות הרווחה יצטרכו לפנות לבית המשפט ולתבוע שלילה של האפוטרופסות הטבעית שלו, לאחר מכן הם יצטרכו להמליץ לשופט האם הילד ימסר לבני משפחה רחוקים יותר, למשפחה אומנת או לאימוץ והשופט(ת) יחליטו כטוב בעיניהם. כדי להקל עליהם את הפניה לרשויות הרווחה חשוב לאסוף כבר כעת הוכחות להתנהגותו.

    • זכויות אב נרקומן- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 05/10/2008 21:16

      שלום רב אב שהינו נרקומן/עברין עדין הינו אביו של הילד ויש לו זכויות ובין היתר גידולו של הילד (כמובן שיש לו גם חובות כגון: מזונות). אם יבוא האב יום מן הימים וידרוש זכויות שונות הקשורות בילד, הסדרי ראיה לדוגמא ואפילו אם חו"ח יקרה לך משהו והוא ירצה ממורת מלאה על הילד יש לו זכות לדרוש זאת, אלא שאז אפשר יהיה לערב את גורמי הרווחה שיתנו חוות דעת מטעמם וביהמ"ש יצטרך להחליט האם הוא כשיר לכך או לא. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר

      • מסמך
        שרון | 06/10/2008 09:34

        תודה על תשובתך האב טוען שהילד לא שלו והוא מוכן לחתום על טופס ויתור של זכויות וחובות הילד,ואני מבחינתי מותרת על מזונות,השיקול שלי הוא נזק בעתיד שהוא יכול לעשות לילד מבחינה ריגשית ברגע שהוא חותם על ויתור איפה זה מעמיד אותי מבחינה חוקית בעתיד? תודה שרון