חלוקה של שונה של זכויות עקב בגידה - דיני משפחה

  • שאלה בנושא?
    יהודית | 27/09/2008 18:42

    הנני פרודה מזה שנתיים, בעלי חי עם מישהי , שאלותיי הינם כאלו: האם עצם זה שהוא חי עם אישה אחרת יכול להקל עלי בקבלת זכויות יתר ויכולת לבקש גירושין עקב כך, ומה קורה מבחינת מזונות אישה שאותם איני מקבלת? ובכלל מה הזכויות של אותה אחת שחיה עימו כרגע?

    • חלוקה של שונה של זכויות עקב בגידה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 27/09/2008 19:40

      מהמעט שנכתב אני יכול לומר שני דברים: 1. לא הייתי מוטרד מכך שאותה אישה אחרת צוברת זכויות או זכאית להם. 2. הסיכוי לקבל חלוקה שונה מחצי חצי בעקבות בגידה של הבעל, הוא נמוך מאד.

    • תגובה
      טו"ר הרב אביעד אושרי | 28/09/2008 00:00

      א. אין ספק שהעובדה שהגבר שלך חי עם אשה אחרת תקל עליך מאוד בקבלת הגט. ב. מזונות אשה - אם אכן אינך עובדת את זכאית למזונות מיום התביעה. ג. בעניין קבלת זכויות יתר בחלוקת הרכוש - אכן קיים סיכוי טוב ואלי אפילו טוב מאוד לקבלת זכויות יתר באם ההליך יתנהל בביה"ד הרבני, והרווח כולו יהיה שלך. מה שאני הייתי מציע במקרה הספציפי שלך, מהרי לפנות לייעוץ אצל טו"ר ובהתאם לייעוץ הפרטני הספציפי רצוי שתמהרי לפתוח תיק בביה"ד הרבני ולכרוך בו כדין את פירוק השיתוף (חלוקת רכוש).

      • גם אני פניתי לטו"ר ושילמתי ביוקר
        הדרומית המאוכזבת | 28/09/2008 11:28

        אני קוראת את הסיפור שלך וחוזרות אלי כל הצרות שהיו לי. גם אצלי, בעלי עזב וחי עם אחרת, ולכן המליצו לי לקחת טו"ר, כי אמרו שבגלל שהוא בוגד עדיף ללכת לביה"ד. אז עדיין לא ידעתי שבביה"ד מייצגים גם עו"ד אבל שטוענים רבניים לא יכולים לייצג בביהמ"ש, ומזה הסתבכתי קשות. מצאתי את עצמי מגישה תביעה לביה"ד עם טו"ר, שהסבירה לי שעדיף לי ככה כדי לקבל מזונות אישה, ואח"כ אם נתגרש, לקבל גם כתובה. בסופו של דבר הוא לקח עורכת דין, שהגישה נגדי תביעות מפה עד הודעה חדשה בביהמ"ש, וכמו שאמרתי אז הסתבר לי שהטו"ר שלי לא יכולה לייצג אותי. נאלצתי לקחת גם עו"ד לביהמ"ש ושילמתי כמעט כפליים. ואם זה לא מספיק, ביה"ד גם אמר לי שזה שהוא עם אחרת זה לא סיבה לחלק רכוש אחרת, ולכן גם בזה אכלתי אותה, כי היה רכוש על שמו שהם קבעו שלא משותף ולכן גם לא קיבלתי חצי מזה. אח"כ הסבירו לי שאילו ביהמ"ש היה דן ברכוש, הייתי מקבלת חצי גם מהדברים האלה. אז לפני שאת פונה לייצוג - שווה להתייעץ גם עם עו"ד, כדי שלא תשלמי כפול.

        • תגובה
          טו"ר הרב אביעד אושרי | 28/09/2008 12:21

          הדרומית המאוכזבת, אני לא יודע את פרטי המקרה שציינת אבל על פניו אני יכול לומר לך חד משמעית שבהתנהלות נכונה של הטו"ר באם את התובעת הראשונה קודם הבעל יש באפשרותו למנוע כל התדיינות בביהמ"ש ובעצם לעקר את סמכותו של ביהמ"ש בתיק. באשר לטענתך כביכול היו נכסים שאילו נידונו בביהמ"ש היית מקבלת בהם מחצית ומאחר ונידונו בביה"ד לא קיבלת מחצית - אם אכן כך הם פני הדברים הרי שהייתה כאן רשלנות או חוסר מקצועיות של בא כוחך ספציפית ואין להקיש מכך למקרים אחרים. אני יכול לומר לך שבין התיקים שאני טיפלתי בהם ישנם תיקים מקבילים למקרה המצויין והאשה אכן פנתה לביה"ד ויצאה גם עם מחצית מכל הרכוש וגם עם כתובה מה שהותיר ביד האשה במקרים מסויימים את כל הדירה. ברור הוא שאי אפשר להקיש ממקרה למקרה כשם שברור הוא שהכל נגזר מרמת המקצועיות והידע של בא כח הצדדים.

          • כנראה שיש כל מיני טוענים רבניים
            הדרומית המאוכזבת | 28/09/2008 22:52

            כבוד הטו"ר, אני לא יודעת איזה מקרים אתה מייצג, אבל אחרי שהסתבכתי בדקתי קצת בסביבה. כמו שאמרתי שילמתי ביוקר על זה שלקחתי טוענת רבנית, שכנראה עשתה כל מה שיכלה אבל לצערי יכלה לעשות רק בביה"ד, ולא יכלה לעזור בביהמ"ש. הצרה היתה שהיא גם לא אמרה לי את זה מראש. היא ניסתה להסביר אחר כך שאי אפשר היה לדעת מראש שהגרוש שלי יגיש תביעות בביהמ"ש וידונו שם. אחרי המקרה שלי התחלתי לברר עם אחרים אצלינו בדרום, וכמעט כל אחד אמר לי שבגלל שטו"ר לא יכול לייצג בביהמ"ש, עדיף לקחת עו"ד גם לביה"ד, כי הם יכולים לייצג בשני המקומות ואם בוחרים עו"ד מנוסה מספיק, זה יותר בטוח מאשר טו"ר רבני במקום אחד ועו"ד במקום השני, כי לפעמים הם גם לא מסכימים ביניהם על מה שצריך לעשות וכל אחד מושך לצד אחר, ואתה נשאר תקוע באמצע ולא יודע מה לעשות. אז שתהיה לכולם שנה טובה וכמה שפחות בעיות משפטית עדיף