זכאות למזונות אישה - דיני משפחה

  • מוזנות אישה
    זהבה בן-אליהו | 27/09/2008 18:40

    ברצוני לקבל תשובה בנושא מזונות אישה, הנני מרווחיה משכורת של 5000 ש"ח שממנה עלי לשלם משכנתא בגובה של 3000 ש"ח ולפרנס את שני ילדיי, הני מקבלת רק 2000 ש"ח מזונות . סכומים אלו בוודאי שאינם מספיקים לי לחיי היום יום להחזיק את ילדיי כראוי , ואני איני מקבלת מזונות אישה, האם במצב שכשזה זכותי לדרוש מזונת אישה שהרי כל משכורתי הולכת לגידול הילדים והמשכנתא...?

    • זכאות למזונות אישה - דיני משפחה
      עו"ד גיל שחף | 27/09/2008 19:35

      יש שאלות רבות שיש לשאול בטרם ניתן להשיב לשאלתך. כך למשל: 1. האם בעלך חי ברמת חיים גבוהה יותר משמעותית מרמת החיים שבה את חיה. 2 .האם חיית ברמת חיים גבוהה יותר ממה שאת חייה כיום ? 3. האם את מסכימה שבעלך יחייה איתך ? 4. האם את חפצה בגירושין, ואם כן האם הם קרובים ? 5. שאלה אחרת היא בני כמה הילדים. 6. האם את עובדת במשרה מלאה ? 7. האם בעלך עובד במשרה מלאה ? 8. האם יש רכוש ? יש עוד שאלות רבות, ורק לאחר בחינת כל הנתונים ניתן יהיה ליתן הערכה לגבי זכאותך למזונות

      • זכאות למזונות אישה - דיני משפחה
        לעו"ד גיל שחף | 28/09/2008 18:38

        1.בהחלט שכן מכיוון שבעלי עובד בחברת הייטק, מרוויח , משלם רק 2000 ש"ח מזונות , ומכל הייתר הוא חיי , כאדם אחד הוא בהחלט שחיי הרבה מעבר למה שאני איני חיה , כי המעט שאני מרוויחה הולך למשכנתא ולהוצאות של הילדים. 2. בוודאי ובוודאי. 3. ממש לא, שהרי הוא עזב את הבית לפני שנתיים ועצם עזיבתו לגמרי הייתה בעקבות בגידתו בי וחיפוש אחר חיים שאינם במסגרת המשפחה שהייתה לו. 4.בסופו של דבר הליך הגירושין יבוא - אך לא בכול מחיר, אני רוצה שמה שמגיע לי אני אקבל. 5. 18+ ו - 16+ 6. בהחלט עובדת ומשתכרת ב- 5200 ש"ח שכר נטו. 7.בהחלט עובד בחברת הייטק , מסתיר את עצם עבודתו, מסתיר את פרטי הכנסתו. אבל אני יודעת היכן הוא עובד. 8.בית משותף בעל משכנתא שאותו אני משלמת לבד כבר שנתיים.